avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amanare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amanare

buna ziua!am primit o citatie de la o judecatorie,unde am fost citat ca inculpat.am trimis un fax catre judecatorie prin care am cerut amanarea procesului,cerand timp pt angajarea unui avocat,au amanat 30 de zile,am primit iarasi o citatie.......pot sa l aman cumva inca o data?sa zic ca nu ma simt bine si cu o adeverinta medicala se amana procesul?sau sunt alte metode?sau pur si simplu nu merg la proces si se amana automat?.....am nevoie de timp ca sa strang banii,ca sa restitui pt persoanele vatamate
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 11:31, 13 Ianuarie 2011
asta nu este o solutie sub nici o forma. nu veti face decit sa va inrautatiti situatia.
angajati un avocat care sa analizeze posibilitatea si efectele unei recunoasteri a faptelor de are sunteti acuzat (in special in baza lg 202), sa arate instantei de judecata intentia de recuperare integrala a prejudiciului, cooperarea cu organele de cercetare penala, lipsa intentiei de sustragere de la judecata, lipsa antecedente, etc.

absenta de la proces nu va face decit sa majoreze pedeapsa aplicata de instanta, pedeapsa care ar fi mai mica daca ati participa la proces, chiar daca achitati banii. in penal procesele se judeca si daca nu sunteti prezent - va fi numit un avocat din oficiu si procedura merge mai departe.

solutia este sa angajati un avocat cit mai bun (in functie de banii disponibili) si sa obtineti o sentinta fara executare.
inseamna ca nu pot sa l obtin o amanare?
se va numi avocat din oficiu si este posibil ca acesta sa nu isi dea silinta prea tare si sa nu obtina un termen ptr analiza dosarului, desi asa ar fi normal. eu zic sa nu va riscati - alegeti un avocat si acesta sa ceara termen ptr analizarea dosarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestare preventiva pentru sustragere de la urmarirea penala.cerere de amanare pentru angajare aparator CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Intrebarea vizeaza situatia in care inculpatul este liber ( nu este retinut) si este citat pentru a se judeca propunerea de arestare preventiva formulata de ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu te prezinti la prima citatie intr-un proces civil in care ai calitatea de parat husseincudop husseincudop Sunt citat in calitate de parat intr-un proces civil, fond pretentii si din motive de ordin financiar nu am putut angaja un avocat. In acest context nu am ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu-lamurire. JParice JParice Buna seara, am studiat un caz prezentat pe forum si nu am inteles un aspect. Este vorba de 3 persoane care se presupune ca au infaptuit un furt.Doi dintre ei ... (vezi toată discuția)