avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general comisia de receptie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

comisia de receptie

In baza carui act normativ se infiinteaza comisia de receptie a bunurilor intrate in magazie? Cine poate face parte din aceasta comisie?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 18:43, 5 August 2008
Prin decizie a conducatorului unitatii se constituie comisia de recptie a bunurilor intrate in magazie.
Din comisie poate sa faca parte delegatul vanzatorului , gestionar, reprezentantul societatii...
Poate sa faca parte un gestionar din comisia de receptie ?
Normal, pentru ca raspunde de gestiunea respectiva.
Da asta asa este, dar pe nota de receptie gestionarul apare si la rubrica Gestionar, mai are voie sa faca parte si din Comisia de Receptie, cineva imi sugera ca exista o reglementare legislativa care interzice acest lucru

Am cautat in legea contabilitatii dar nu am reusit sa gasesc un articol care sa interzica acest lucru

Cunoasteti dvs. o astfel de reglementare ?
Actul normativ care reglementeaza detinerea calitatii de gestionar il reprezinta Legea nr. 22/1969, privind angajarea gestionarilor, constituirea de garantii si raspunderea in legatura cu gestionarea bunurilor agentilor economici, autoritatilor sau institutiilor publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functia operator de validare si introducere date Caddy23 Caddy23 Buna ziua, as vrea sa stiu daca cu functia de operator de validare si introducere date, se poate prelua marfa ? Pot stampila si semna facturi,avize,cmr , ... (vezi toată discuția)
Componenta comisie receptie materiale de birou,... - este obligatoriu ca un membru sa aiba studii economice ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Directorul vrea sa emita o Decizie de numire comisie de receptie pentru materiale de birou, .... Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns: - daca in ... (vezi toată discuția)
Gestionar pvcc pvcc Buna ziua,urmeaza sa ocup un loc la o soc. de stat pe post de gestionar(consumabile masini,ob. de protectia muncii,div in gestiune), Va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)