avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIERE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIERE

CE MOTIVE POATE SA INVOCE ANGAJATORUL CARE SE AFLA IN INSOLVENTA IN MOMENTUL IN CARE DORESTE SA CONCEDIEZE O PERSOANA?
CARE SUNT DREPTURILE SALARIATULUI?
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:50, 13 Ianuarie 2011
Motivul este chiar starea de insolventa a societatii.
O societate aflata in insolveta are doua directii : reorganizarea judiciara sau lichidarea.
Daca societatea este in reorganizare poate sa desfiinteze unele locuri de munca datorita reorganizarii, concedierea se face cu preaviz de 20 zile.
Daca societatea este in lichidare, lichidatorul este obligat sa concedieze imediat salariatii cu un preaviz de 15 zile.
In ambele cazul salariatii beneficiaza de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz la societate aflata in insolventa noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs privind urmatoarea situatie. Societatea este in insolventa, angajati nu mai are cu exceptia unei persoane ... (vezi toată discuția)
Preaviz valabil? Lapone Lapone Mi s-a dat un preaviz de desfiintare post de 20 de zile si am fost fortata sa semnez pentru a putea beneficia de cele doua salarii compensatorii, societatea ... (vezi toată discuția)
Notificare de preaviz catalinaburlacu catalinaburlacu Buna ziua! Am nevoie de sprijin in a solutia o problema. Sunt angajata cu Contract de munca pe perioada nedeterminata la o companie. In 22 iulie am instiintat ... (vezi toată discuția)