avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ce se intimpla cu ratele defunctului?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ce se intimpla cu ratele defunctului?

buna ziua in urma cu 2 luni tatal meu a decedat. el avea 3 credite la banci diferite , la una avea asigurare de deces , la alta avea asigurare de deces din accident iar la a treia avea asigurare dar nu stiu de care pentru ca nu ia dat un exemplar dupa asigurare .ce pot face bancile avand in vedere ca tata nu avea nimic pe numel lui , casa in care locuim este mostenirea mamei din partea parintilor ei? mentionez ca suma totala a creditelor este de 22500 ron.
Cel mai recent răspuns: ilieviorel , utilizator 19:28, 18 Martie 2011
acceptati mostenirea sub beneficiu de inventar.
daca tot nu avea bunuri de nici un fel, sau nu le doriti, puteti chiar sa dati o declaratie la notar de renuntare la mostenire. important e sa nu lasati sa treaca 6 luni de la deces pana sa mergeti la un notar
sa acceptati mostenirea sub beneficiu de inventar, inseamna ca respectivii creditori pot executa silit doar activul -ce va ramane de la tata
toti mostenitorii (cei 3 copii si mama) am dat declaratii la notar ca acceptam mostenirea sub beneficiu de inventar. ce trebuie sa facem in continuare?
in termenul de 6 luni trebuie sa facem si inventarul sau acest lucru il hotaraste judecatorul? d-na notar mi-a spus ca nu are ce inventar sa faca pentru ca tata nu avea nici un bun pe numele lui in momentul decesului. cei de la firma de recuperare ne tot spune ca , chiar daca , casa este mostenirea mamei aceasta se poate executa silit. este posibil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste? ilieviorel ilieviorel tatal meu a decedat acum 2 luni. avind 3 credite de nevoi personale contractate cine plateste bancile avind in vedere ca in momentul decesului el nu avea ... (vezi toată discuția)
Succesiune complicata!!!!!!!!!!!! severinbrasov severinbrasov Tata lmeu a decedat in luna martie. La succesiune venim eu in calitate de fiu, si sotia sa, care nu m-a adoptat, mama mea fiind decedata. Am doua credite la ... (vezi toată discuția)
Mostenirea roxicutza86 roxicutza86 buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)