avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract individualde munca cu clauza de reziliere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract individualde munca cu clauza de reziliere

Buna ziua,

Numele meu este Cristi, de profesie inginer si as dori sa aborez urmatoarea speta:
Urmeaza sa imi schimb serviciul iar noul angajator este de acord sa incheiem un contract individual de munca cu clauza de reziliere (din partea firmei) de 50.000 Euro. In principiu,daca se intimpla sa ma concedieze din din orice motiv, excluzand inculparea mea intr-o cauza penala care sa afecteze direct firma, societatea comerciala in cauza sau in caz de insolvabilitate a acesteia, proprietarii (pers fizice), urmeaza sa-mi achite suma respectiva in interval de 1 luna e la data concedierii.
Intrebari:
1. Este legala o astfel de clauza dpdv al legislatiei muncii?
2. Un astfel de contract trebuie incheiat la notar ?
Cu multumiri,
Cristian
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 13 Ianuarie 2011
Nu este necesara contra-prestatia dar asa mare marinimie pe angajator fara nici o pretentie acolo?.......
Prea frumos sa fie si adevarat.
Cred ca mesajul initial este incomplet .. nu cred ca poate exista o astfel de clauza intr-un contract fara nicio obligatie sau contraprestatie.
@ adelaida_07: eu sunt de buna credinta, si presupun ca angajatorul doreste foarte tare sa il angajaze pe initiator...

@ freeelis: asimetria drepturilor si obligatiilor partilor nu (cred) ca este motiv de anulare a unei astfel de clauze. Dar poate stiti dvs. alte motive pentru care clauza propusa nu-i legala... ;)
Nu am vorbit despre nulitatea acelei clauze ... insa ca sa putem sa ne dam seama , userul ar trebui sa posteze continutul integral al clauzei respective ...era vorba despre simetrie si nu despre asimetrie ...

Unui drept ar trebui sa-i corespunda o obligatie ....:)

:offtopic:
Chiar si eu as vrea sa mi se incheie o astfel de clauza in raportul de munca (serviciu) pe care-l am fara sa am nicio obligatie in acest sens ... ;)

Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de concurenta in contractul de prestari servicii pfa jonnyjon jonnyjon Buna ziua, In contractul incheiat de mine (ca si PFA) cu un client este prezenta urmatoarea clauza: \"Executantul se obligă să nu încheie nici un ... (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate la incetarea contractului de munca mihaicj mihaicj Buna ziua, As avea nevoie de un sfat pentru a sti in ce directie sa ma indrept (: Datele problemei sunt urmatoarele: - inca sunt angajat - am si o firma ... (vezi toată discuția)
Restrangerea activitatii asandra2004 asandra2004 Buna ziua! Va rog sa ma ajutat intr-o problema spinoasa. Mi s-a cerut sa concediez un angajat pentru motive ce nu tzin de persoana salariatului ca urmare a ... (vezi toată discuția)