avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere

in noiembrie am depus la trib sect 6 o cerere de prelungire a pensiei alimentare pe care o primesc de la 'mama' mea pana la terminarea studiilor cel mult pana la 26 de ani. mentionez ca acum 2 ani am mai dat-o in judecata pt marirea pensiei si asa am obtinut de la 28 lei la 94 lei. azi mi-a sosit comunicarea in care scrie ca obiectul era majorarea pensiei si ca mi s-a prelungit pensia pana la terminarea studiilor dar si majorarea ei de la 94 la 240 lei. mama mea are pensie 960 lei dar din care 500 sunt de ajutor insotitor. in sala judecatoarea mi-a mentionat de 4 ori ca are aceasta suma. intrebarea este, dc eu nu am cerut mi se poate acorda majorarea pensiei fara sa cer acest lucru? mama poate anula aceasta hotarare? ma gandesc totusi ca judecatoarea stie care e legea si nu ar fi facut ceva fara temei. in comunicare sunt mentionate art 86, art 101 cod familie, art 94 alin1 cod familie. va multumesc
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
ContSters185843, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreea ravoniku , Avocat 16:19, 13 Ianuarie 2011
nlegea spune ca nici un judecator nu poate da mai mult decat se cere. astfel incat, din ceea ce aratati in mesaj inteleg ca in cererea pe care ati depus-o la instanta nu ati cerut si majorarea pensiei,astfel judecatorul s-a pronuntat pe mai mult decat s-a cerut. mama dvs sau chiar dvs puteti ataca cu apel hotarearea respectiva aratand ca instanta s-a pronuntat pe mai mult decat s-a cerut prin actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara recurs ContSters185843 ContSters185843 buna ziua. am o nelamurire. acum 2 luni fiica mea i-a deschis mamei sale proces de continuare a pensiei alimentare si dupa varsta de 18 ani. s-a prezentat la ... (vezi toată discuția)
Model de cerere pensie alimentara admin12 admin12 Buna seara ! Nu stiu cum sa formulez [b][u]o cerere pentru solicitare pensie alimentara copii majori[/u]. [/b]Nu stiu in baza carui temei legal sa o ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere continuare/majorare pensie de intretinere - cum procedez in continuare? Anca95 Anca95 Am intentat o cerere pentru continuarea pensiei alimentare,in luna noiembrie 2013,deoarece am implinit 18 ani si nu terminasem inca scoala.De atunci pana ... (vezi toată discuția)