avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire din concediul pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire din concediul pentru cresterea copilului

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca, dupa revenirea din concediul pentru cresterea copilului, poti fi data in somaj imediat sau dupa o anumita perioada de timp, sau care sunt posibilitatile sa fi data afara, pentru ca, teoretic , conform contractului colectiv de munca, nu ar putea sa te dea afara decat dupa 6 luni.Deci, in concluzie, ar putea putea fi gasita o portita prin care sa nu se respecte acest lucru?Va rog daca puteti sa ma lamuriti cat mai repede, pentru ca imediat trebuie sa ma reintorc la munca si sa stiu la ce sa ma astept.
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 14 Ianuarie 2011
In cele 6 luni considerate perioada de adaptare nu va poate concedia pentru necorespundere profesionala. In cazul restrangerii activitatii si reducerea posturilor va poate concedia oricand.
Variante:
1) va tine 6 luni si apoi va desface contractul de munca (depinde din ce motiv).
2) Intrati in somaj ca urmare a desfiintarii postului sau inchiderii firmei.

Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Angajatoru poate refuza cererea de revenire la locul de munca pe motiv ca este angajat cineva cu doua ore monentan.
Schimbarea denumiri din SC CREDITE FINANTARI IFN S.A. INSTITUTIR DE CREDITE NEBANCARE in SC CREDITE FINANTARI S.A. INSTITUTIE BROKERI DE CREDITE.
Un motiv ar mai fi mutarea magazinului dintrun centru comercial in al centru comercial.
jana24 a scris:

Angajatoru poate refuza cererea de revenire la locul de munca pe motiv ca este angajat cineva cu doua ore monentan.
Schimbarea denumiri din SC CREDITE FINANTARI IFN S.A. INSTITUTIR DE CREDITE NEBANCARE in SC CREDITE FINANTARI S.A. INSTITUTIE BROKERI DE CREDITE.
Un motiv ar mai fi mutarea magazinului dintrun centru comercial in al centru comercial.

Cred ca glumiti sau doar vreti sa va vedeti scrisul pe forum!
jana24 a scris:

Angajatorul nu poate refuza cererea de revenire la locul de munca dupa CCC. In caz contrar , fapta se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere la serviciu dupa concediul pentru cresterea copilului craciunmihaela craciunmihaela Buna ziua, As vrea sa stiu daca, dupa revenirea din concediul pentru cresterea copilulu, poti fi data in somaj imediat, sau dupa o anumita perioada de timp, ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca predutadriana predutadriana lucrez cu carte de munca din septembrie 2007 dar doi ani am avut concediu pt cresterea copilului.m-am intors la munca in 23 martie si se cauta motive din ... (vezi toată discuția)
Pot fi concediat dupa ce revin din ccc? david10 david10 Buna ziua, Doresc sa va adresez o intrebare: pot fi concediat in momentul in care ma intorc la munca dupa revenirea din CIC? Va descriu un pic situatia: ... (vezi toată discuția)