buna ziua
am o intrebare daca pote cineva sa ma ajute
vreau sa vand o masina si viitorul proprietar imi cere sa ii fac o procura notariala inainte sa facem contractul de vanzare cumparare ca sa pota iesi cu masina din tara pentru 2 zile dupa care se intoarce si inmatriculeaza masina pe numele lui adica schimba talon etc intrebarea mea este daca este ok ?
nu. daca doriti sa vindeti, faceti contract de vanzare si nu dureaza decat o ora sa o radiati fiscal, apoi sa faca ce doreste cu ea. poate iesi din tara cu ea, va avea toate actele si dovada ca a cumparat-o
Va asumati un risc mare. Poate disparea cu masina, sau o poate accindenta , iar dumneavoastra ramaneti cu paguba. Este foarte posibil doar sa se 'serveasca " de masina dvs, neavand intentia de a o cumpara.
Va sfatuiesc sa solicitati achitarea pretului, semnand o chitanta sub semnatura privata
Procura nu îi creează nicio obligație celui care vrea să o cumpere. Dacă nu se mai întoarce ce faceți? Eu zic să faceți întâi actele și după, să facă ce vrea cu ea.
el este de acord sa-mi plateasca masina in aceeasi zi (adica sa fac in aceeasi zi procura si dupa sa fac contractul, el vrea sa mearga la sky si nu are timp sa schimbe actele)stiu ca in momentu in care fac contractul masina se radiaza automat de pe numele meu adica in momentul in care merg la primarie si aduc hartia ca toate impozitele sunt la zii
ps.
in unele tarii ca si ukraina este necesara o procura notariala daca masina nu este pe numele tau intrebarea mea este el pote sa treaca granita facand dovada proprietatii numai cu contractul de vanzare cumparare si binenteles actele masinii pe numele meu
omul poate fi de buna credinta.. normal ca va da banii cand ia masina, nu asta e problema, ci intervine daca nu mai vine sa faceti actele. ramaneti cu ea pe rol si veti plati impozit. apoi veti lua calea instantei si daca adresa nu mai e de actualitate , o sa dureze....
la fisc, pt radiere aveti nevoie de
CERERE (formular tip);
CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE (fotocopie);
FISA DE INMATRICULARE (original si fotocopie); In cazul vehiculelor scoase din uz, adeverinta de la REMAT;
CARTEA DE IDENTITATE A MIJLOCULUI DE TRANSPORT (original si fotocopie);
ACTUL DE IDENTITATE (original si fotocopie).
poate sa iasa din tara fara procura daca are actele masini.
Acte masina...
cristins
am cumparat o masina cu nr de calarasi..iar in talon apare numele proprietarului...iar actul de vanzare cumparare sa facut intre mine cumparator si o alta ... (vezi toată discuția)