avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In timpul casatoriei imprumut bani..
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In timpul casatoriei imprumut bani..

Buna seara, am o problema ...in 2006 in timpul casatoriei reclamanta imprumuta de la sora sa si verisoara sa cu suma de 50.000 Euro pe 3 contracte de imprumut semnate numai de EA fara cunostinta mea cu 2 martori care au semnat...eu fiid mentioanat pe contract ca sot dar nu am semnat nimic....Acum dupa un an de la divort si fiind in partaj pretinde sa platesc jumatate din imprumuturi....Acestea sunt fictive. 1. Poate instanta sa-i admita imprumuturile si sa apara respectivi la masa partajabila ? 2, Ma ameninta cu procesul...de ce pe mine si nu pe cel care a semnat...taxa de timbru o poate descuraja...in demersul mincinos ? Va rog daca se poate un sfat,va multumesc.X-(
Cel mai recent răspuns: Domitian , utilizator 21:50, 13 Ianuarie 2011
taxa de timbru e 3%, destul sa descurajeze..
trebuie ca soata sa dovedeasca ca acesti bani au fost cheltuiti in comun... sa se regaseasca cumva in bunuri. apoi daca se pune problema de dvs ca sunt fictive, martorii vor fi audiati si ei, sora si verisoara trebuie sa dovedeasca ca au dispus de sumele astea... e destul de complicat.
sa fiti parte in acest angajament trebuia sa fi semnat, sa va fi angajat in restituirea acestor sume.
a, acum vad ca sunt mai vechi, poate sunt si prescrise acele datorii, asa ca nici sotia nu mai e " datoare"
Eu am cumparat inainte de data imprumuturilor cu dovezi bancare 2 masini noi
54.000 euro si un teren de 20.000 euro cu dovezi bancare...bani plecind din contul meu comun cu mama mea....iar in perioada in care vine cu imprumuturile am inceput constructia unei case....mentionez ca eu avem in cont comun cu mama mea fara dreptul ei la cont peste 120.000 euro...ea nu are dovada de cont, nu are hirtie de schimb valutar in perioada respectiva si nici in urmatori 3 ani sume mai mari sau depozite de aproximativ 1500 lei....avind un venit lunar 2005-2007 de 5-800 lei lunar, doreste cu aceste ,,contracte de imprumut fictive'' sa-si mareasca cota de participare la masa de partaj unde este de 50 % pentru fiecare...renuntind
la cota superioara de 75 % ...din cauza taxei de timbru...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj inscrisuri false... Cristian M Cristian M Buna ziua, am o intrebare... Intr-un proces de partaj reclamanta introduce dupa efectuarea expertizei auto si bunuri...mai este cea imobiliara a unor ... (vezi toată discuția)
Partaj după divort Andrada2019 Andrada2019 Bună ziua, Va rog sa mi spuneți, care sunt cheltuielile aferente unui proces de partaj, în cazul în care se termina în timp minim. Situația este ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort lenuta stan lenuta stan Am cumparat un teren si am construit o casa cu bani imprumutati de la BCR(4000 ron),CAR(6500 ron)si de la sora mea din Spania(5000 euro-detin chitantele de ... (vezi toată discuția)