Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
Da, si mama dv. E chiar indicat ca mama sa cumpere un certificat de semnatura electronica al asociatiei, ca proprietar al certificatului si dumneaei, ca administrator, titular al semnaturii.
Cerificatul se cumpara initial cu pretul intreg si apoi, an de an se reinnoieste, aceasta costand ceva mai putin decat suma initiala.
In cazul in care peste an se schimba titularul, in sensul ca se schimba administratorul, exista o procedura de revocare a semnaturii si cumpararea unui alt titlu de semnatura la pretul de reinnoire.....sau vechiul administrator putand sa semneze in continuare pana cand se termina ciclul anual.
E o idee mai buna pentru ca, astfel, asociatia nu mai depinde de persoane straine sa depuna aceste declaratii ANAF.
Un răspuns la postările d-lui Adam Grecu din 20-21 iunie 2011; scuzați întârzierea, dar acum am găsit forumul. Este vorba de niște probleme apărute la schimbarea versiunilor declarației 112.
Domnia sa a dat o îndrumare corectă, dar aceasta e valabilă doar într-un anumit context. Anume, atunci când utilizatorul are în meniu opțiunea ”Document”, el intră cu mouse-ul acolo și apasă pe ea. Ce face însă atunci când nu are opțiunea în meniu? Vă spun eu ce face, se enervează.
Eu am pățit asta, am căutat pe net, dar nicăieri n-am găsit o lămurire. După ce mi-am ”bătut” capul în fel și chip, am ajuns la concluzia că problema nu e la ei (la ANAF), ci la mine în computer, fiindcă aveam instalat Adobe Reader în versiunea 10.
Am dezinstalat acest program, apoi am încărcat versiunea 9.5.0 și dintr-o dată, ca prin minune, a apărut în meniu opțiunea ”Document”. Am dat clic pe ea, apoi pe ”Forms” și atunci au apărut funcțiile de export/import care creează fișiere de tip xml.
În concluzie: nu folosiți pentru declarația 112 versiuni de Adobe Reader mai mari de 9!
Eu lucrez cu versiunea 10 Adobe si nu am probleme.
Ce vi s-a intamplat dv. este de la faptul ca nu convertiserati imaginea data pe browser in extensia .pdf.
Dupa ce convertiti si salvati pe desktop, sa zicem, intrati in fisier si veti avea si in meniu sus dreapta "extins" pentru export/import.
O alta metoda este sa intrati in ultima declaratie depusa, sa stergeti semnatura, sa faceti modificarile de rigoare (atentie la nr. zile lucratoare - adesea diferite de la luna la luna). apoi verificati, semnati si salvati cu "Save as" - puneti noua denumire....si gata!
Vă pot spune cu certitudine că n-am lucrat pe browser, ci pe desktop. Aceea e doar una din variantele în care programul nu funcționează corect. Se pare că intervine și capacitatea computerului (memoria, viteza, microprocesorul), eu am 32 de biti si poate din acest motiv el nu suportă Adobe 10. Mai precis, nu-l poate rula cu toate aplicațiile deschise.
În ce privește cealaltă metodă, cu corecturile, în cazul de față nu cred că ar fi mers, deoarece site-ul ANAF a restricționat versiunile de declarație care puteau fi acceptate pentru luna noiembrie, din cauza sărbătorii legale nou apărute pe data de 30.