avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura electronica - de la 01.09.2011 aceasta declaratie se va depune numai online!

Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
acum am incercat si am reusit sa descarc decl 205 de la anaf, mai incercati, este o versiune modificata in 15.02.2012. trebuie depusa pana pe 29.02.2012. Aceasta este ultima , incepand cu anul viitor se renunta la 205.
Pentru conventii civile si numai pentru perioada in care au functionat se intocmeste decl.205 in doua exemplare, unul pentru ANAF, altul pentru asociatie. Va prezentati la ANAF cu ambele exemplare (cate 2 pagini fiecare) si cu fisierul .txt depus pe un suport magnetic (discheta sau CD).

Pentru contracte de mandat si CIM se intocmesc fisele fiscale - Formularul 210 (numai pentru periada in care au functionat aceste contracte, prin descarcarea unui program special (cand lucrati cu acest program trebuie sa setati data calendaristica din Control panel - Regional and Langueges - romana - customize - Data - alegeti despartitorul "/").
Dupa ce completati toate fisele pentru toate persoanele, listati in doua exemplare.
Listati si Borderoul centraizator din aceeasi fereastra in doua exemplare. De asemenea pe prima fereastra aveti un buton Listare pentru organul fiscal. Va face un fisier text pe care il copiati pe alt CD sau alta discheta decat Decl.205.
La ANAF va duceti cu cele doua borderouri si suportul magnetic. Un borderou si suportul raman acolo, al doilea borderou il luati acasa si il capsati in fata pachetului de prim exemplar al fiselor. Acesta, impreuna cu un exemplar inregistrat si acesta din decl 205 le depuneti la dosarul asociatiei.
Al doilea exemplar de fise fiscale le dati fiecarui angajat sau indemnizat, stampilat si semnat de presedintele asociatiei.

Depunerea celor doua documente, decl.205 si Formularul 210 se depun pana la 29 februarie la registratura.

Puteti sa descarcati de aici:
[ link extern ]

De la anu' se renunta la fisele fiscale 210....nu la 205!
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2012
elga50, moderator
Buna seara,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat in legatura cu fisele fiscale, pentru o asociatie de proprietari (D 210). Am depus fisele fiscale in timp, la Administratia Financiara.

M-am uitat astazi pe ele si am vazut ca pe coloana de "venit brut" am trecut venitul impozabil (venitul obtinut dupa ce se scad contributiile: somaj, CAS si CASS). Stiti cumva daca trebuia trecut venitul brut, inainte de orice deducere ?
Daca nu este corect, pot sa depun o declaratie rectificativa ?

Va multumesc mult pentru ajutor si sfat !
O seara buna !
E bine cum ati trecut, stati linistita!
Fisele fiscale sunt pentru evidenta impozitului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Aprilie 2012
elga50, moderator
Buna ziua,
am si eu o nelamurire referitoare la conventiile civile. In martie cand m-am inregistrat la finante mi s-a spus sa tec in conventia civila impozit 10%, iar in rest nu mai datorez nici o alta obligatie fiscala. Acum cei de la Finante spun ca trebuie sa intocmesc declaratia 112. Tin sa mentionez ca eu sunt angajata cu CIM la o alta firma, si mai sunt si PFA , la ambele platesc impozit 16% si CASS-ul 5.5%, iar ca si salariat si celelalte dari. Acum vin cu intrebarea si pentru Conv, civila ce impozit si ce dari ar mai trebui declarat? Altfel nu pot depune decl. 112.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Despre angajari de pensionari in functii in ap oret20 oret20 Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venituri din contracte civile doina62 doina62 contractele de conventie civila(femeie servici,administrator,cenzor,presedinte) creaza obligativitatea de a plati doar impozitul de 16%?.Si ce declaratie se ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)