Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
Eu nu puteam vedea pentru ca depun online de doua luni si preluarea o fac prin copiere, nu prin completare lunara, asa ca nu aveam cum sa vad chestiunea cu cursorul mouse-lui.
Da, multe schimbari si facute destul de tacit. Ma rog, nu stai toata ziua sa vezi "ce-a mai facut ANAF-ul nostru".
Te poti gandi ca atunci cand au dat drumul la aplicatie online trebuia sa aiba pregatite toata programarea si fisierele-nomenclatoare puse la punct.
Problema e ca traim in Romania si tot timpul se schimba cate ceva (nu te-ai obisnuit bine cu un lucru, ca apoi sa se schimbe). Asa ca urmaresc site-ul ANAF-ului lunar, caci mereu apar update-uri la programe.
am si eu o situatie pe luna septemb . Am inchis un c.i.m. cu art 56 c -pensie limita de varsta- si am deschis un alt c.i.m. in continuare cu o pauza de 2 zile intre ele -inregistrare revisal -.. Decl 112 nu accepta 2 inregistrari cu acelasi c.n.p. Cum rezolv situatia ?
Pai de ce sa faceti 2 inregistrari cu acelasi CIM?
E suficienta una singura unde adunati zilele lucrate in total in luna respectiva din cele doua CIM-uri.
In decl.112 nu e vorba despre cate CIM-uri are omul, ci despre ce venituri are salariatul respectiv la acelasi angajator pentru care plateste contributiile si impozitul la stat.
Nici nu trebuia ”inchis” CIM-ul omului daca stiati prea bine ca acelasi om continua munca in aceleasi conditii, insa de pe pozitie de pensionar. Un caz absolut identic am intalnit cu cateva luni in urma la o asociatie de prop. cu care colaborez.
Practic de ce a fost nevoie de incetat primul CIM? Pentru ca omul sa-si faca formele de pensie , ei si? Probabil ca era nevoie numai de o adeverinta in acest sens.
In sfarsit, pentru a fi mai siguri (sa recunoastem, nu este o situatie cu care ne intalnim toata ziua) am intrebat la ITM -ul local care ne-a dat aceeasi solutie: nu se desface CIM, se continua la fel si cu asta, basta.
In legatura cu D112, @elga50 se pare ca are dreptate - adica logic asa ar trebui sa fie. Aveti grija de cele doua zile nelucrate, vedeti ce suma iese la impozit, debifati ca omul mai este asigurat la somaj si dati drumul la D112.
Era mai bine daca intrebati cu cateva zile mai devreme...
Asteptam si opinia d-lui Tudor, daca cumva citeste acest mesaj!