Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
Am folosit codul 9499, insa am selectat NU in casuta "Datoreaza contributii accidente de munca D/N". Nu am stiut ca in vectorul fiscal al asociatie, depus in 2002, este trecuta si acesta contributie.
As anula acesta contributie (D010), sau ar trebui sa fac rectificative la toate D112 de la inceputul anului, sa introduc si acesta contributie. In ambele cazuri se pare ca se plateste amenda. Culmea este ca amenzile sunt intre anumite limite si ANAF-ul percepe limita maxima.
Ar trebui platita acesta contributie sau pot cere anularea ei ? Legea nu este foarte clara.
Cred ca este bine sa refaceti decl 10 si sa vorbiti la ANAF in legatura cu rectificativele, daca le faceti sau nu si plata amenzii. Numai la ei va puteti lamuri si face tot ce trebuie.
Am si eu 2 intrebari:
-s-a schimbat cumva codul caen la asociatiile de propr.? eu foloseam 9499.
-daca am un certificat ... pe numele meu, o asociatie mi-a dat procura sa depun decl 112 dat , din diverse motive, nu voi mai fi adm. , voi fi obligat sa mai depun decl 112 ? Asoc are procura notariala , eu ce pot face ? Va multumesc.
2. Daca certificatul de semnatura este al dv. personal, atunci instiintati asociatia ca incepand cu luna X nu veti mai depune decl.112 pentru aceasta. Asociatia va trebui sa-si caute un alt binevoitor sau sa-si cumpere propriul certificat de semnatura electronica.