avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura electronica - de la 01.09.2011 aceasta declaratie se va depune numai online!

Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
Nu in sensul de a se inregistra la vreo autoritate statala, asa cum se face cu CIM-urile la ITM.
Buna ziua,

Am lipsit o perioada mai lunga de pe forum, din motive obiective, si am incercat acum sa recuperez din discutiile anterioare.
Dna Elga50 felicitari pentru rabdare, consecventa si profesionalism !

Am avut si eu o problema cu cei de la Ad-tia financiara, in sensul ca pentru luna mai 2011 am primit o adresa in care scrie ca nu am depus declaratia 112 si "contributia de asigurare si accidente de munca si boli profesionale datorate de angajator".
Am fost la ANAF (sector 1), le-am arata D112 este depusa si validata de sistem si mi-au spusa ca, nu apare in D112 contributia de accidente si boli de munca, asa cum este in vectorul fiscal (???).

Unde as putea sa verific ce este cu acest vendor fiscal / D 010 ?
Asociatia a fost infiintata in 2003, actele de infiintare au fost predate de la un comitet la altul in decursul anilor si nu mai gasesc aceasta declaratie (daca a fost depusa !).

Nu cred ca asociatia ar trebui sa plateasca o astfel de contributie. S-a confruntat este cineva cu aceasta situatie ?
Toate declaratiile anterioare au fost in ordine, mai putin cea din mai 2011 din acest motiv.

In alta ordine de idei, din discutiile anteriaoe am vazut ca:

1. Nu se mai depun D100 pentru conventii civile ? Impozitelor din conventii civile se declara in D112, ca o creanta diferita ?

In acest caz, daca persoanele respective (pensionare) sunt declarate in Anexa 1.2 (Asigurati) ,sectiunea C, la introducerea venitului brut se calculeaza automat somaj si CAS.
Insa in cazul conventii civile pentru pensionari, acestea nu ar trebui trebuie platite.
Este corect ?
Eu am depus pentru luna iunie D100, pentru conventii civile si mi-au acceptat-o.

Ce sa fac de acum incolo, pentru ca si in iulie am conventii civile ?
Cum le inregistrez, in cazul pensionarilor ?

2. Am inteles, din discutii ca, pentru contactul de mandat (presedinte, cenzor) acesta nu se depune nicaieri, insa CIM cu timp partial de munca (contabil si ingrijitor) se inregistreaza in programul Revisal ? Este corect ?

Va multumesc inca o data pentru prezenta dvs pe forum.
O zi buna !

scarmen a scris:
Unde as putea sa verific ce este cu acest vendor fiscal / D 010 ?

In cadrul Directiei de fianante publice, acolo unde depuneti declaratiile, unde faceti platile la bugetul statului exista un serviciu care inregistreaza si tine evidenta persoanelor juridice cu privire la contributiile, taxele, impozitele si decalaratiile aferente acestora.
Mergeti la finante si cautati acest serviciu. Intrebati de biroul sau serviciu "vectorul fical".
Acolo intrebati si o sa vi se arate cum sunteti inregistrati dumneavoastra, ca asociatie si ce declaratii sunteti obligati sa depuneti, la ce date si ce impozite si contributii trebuie sa platiti.
Toate acestea sunt inregistrate formularul 010. Daca ceva nu corespunde cu realitatea din asociatia dumneavoastra, completati pe loc o alta decalratie 010 si de luna viitoare o sa declarati si o sa platiti conform formularului inregistrat acum.

Buna ziua,

Am lipsit de pe forum in ultima perioada si apelez acum la bunavointa dvs de a ma ghida pt intrarea in posesia semnaturii electronice. Care sunt pasii ce trebuiesc urmariti pentru acest certificat digital? Sunt administrator la doua asociatii de proprietari (pt una depun 112, pentru cea de-a doua nu), si vreau sa stiu cum as putea proceda si cu plata celor 47 euro. Cine-i achita? Eu? Asociatiile? Ma puteti ajuta va rog?
Cautati pe Google "semnatura electronica" si veti gasi numai 3 firme care vand certificate.Intrati pe site-ul unuia din ei si va ghideaza. Plus ca puteti vorbi la telefon cu operatorii lor care va vor raspunde la toate intrebarile.
Intrati si pe site-ul ANAF care are de asemenea un ghid pentru a va ajuta sa ajungeti inregistrat pe serverul ANAF.

Va trebuie un singur certificat, daca numai pentru o singura asociatie depuneti Decl.112. Il plateste asociatia, ca proprietar al certificatului, iar dv. sunteti TITULARUL semnaturii, ca cel care depune declaratia.

Alte discuții în legătură

Despre angajari de pensionari in functii in ap oret20 oret20 Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venituri din contracte civile doina62 doina62 contractele de conventie civila(femeie servici,administrator,cenzor,presedinte) creaza obligativitatea de a plati doar impozitul de 16%?.Si ce declaratie se ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)