Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
Din aceste doua casute numai cea de "somaj" e functionala si se da pe neasigurat daca omul e pensionar.
In cazul dv. o puneti pe asigurat, chiar daca lucrati si in alta parte. Somajul, ca si celelalte taxe se platesc la cuantumul venitului, necontand cate locuri de munca mai ai.Poti avea si 100, la fiecare platesti acel 0,5% somaj.
Pentru pensionari se face o exceptie.
In privinta celei de-a doua casute (CASS) in cazul conventiilor nu este functionala (sanatatea trebuind sa ti-o platesti in nume propriu pe o declaratie separata la casa de asigurari de sanatate), in cazul CIM-ului si daca o dati pe oricare optiune tot se va calcula CASS-ul.
Multumesc.Eu am scris la casa de asigurari de sanatate si mi-au raspuns ca in situatia in care platesc CAS pentru functia de baza nu mai trebuie sa depun nimic.
Sanatatea = CASS :)
Fiti circumspecta cu asemenea raspuns intrucat altii s-au trezit ca au de platit din urma.
La CIM de ce se plateste CASS la fiecare contract? Deci atentie!
Un program pt. Asociatiile de proprietari care poate genera state de plata si Declaratia 112 este BlocManagerNET. Acum vad ca s-a schimbat si codul CAEN, acum este 9700. Foloseste cineva acest program? Ms.
Revin si eu la o intrebare pusa la pagina 60, poate ma ajuta cineva.
In declaratia 112 nu am bifat caseta cu "contributii pentru accidente de munca si boli profesionale" si m-am trezit cu o adresa de la ANAF ca nu am depus acesta declaratie.
Am fost acolo si, intr-un final, am verificat vectorul fiscal, depus la momentul infiintarii asociatiei, care avea bifata acesta contributie.
Mi-au spus de la ANAF, ca o declaratie 010 (vector fiscal) rectificativa (de anulare a acestei contributii) se primeste numai dupa ce depun amenda de Ron 500.
Poate ma ajutati sa aflu daca:
1. In cazul asociatiilor de proprietari (cu angajati cu contract de munca partial, si care au locul de munca in alta parte) ar trebui platita aceasta contributie ?
2. Care sunt situatiile in care nu se plateste acesta contributie ?
L 346/2002 si nu face nici o mentiune la situatia in care angajatorul are angajati care lucreaza in alta parte si pentru care se plateste o data aceasta contributie.
3. Nu se mai depun D100 pentru conventii civile ? Impozitele din conventii civile se declara in D112, ca o creanta diferita ?
In acest caz, daca persoanele respective (pensionare) sunt declarate in Anexa 1.2 (Asigurati) ,sectiunea C, la introducerea venitului brut se calculeaza automat somaj si CAS.
Insa in cazul conventii civile pentru pensionari, acestea nu ar trebui trebuie platite.
Este corect ?
Cum se inregistreaza conventiile civile in D112, in cazul pensionarilor ?