avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura electronica - de la 01.09.2011 aceasta declaratie se va depune numai online!

Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
Doamna elga, stati linistita, nu se incalca nici-o lege in privinta CC, numai ca o balbaie baietii de la ANAF si dau ghid-uri de trei ori pe zi si odata noaptea care se contrazic intre ele, iar legiuitorul are el grija sa puna o femeie de serviciu la munca dependenta, ca de, nu plateste el, plateste prostimea...
Ca nu este normal sa iei contributii de la zilieri - inafara de impozit este normal, nu? Pai ce-i dai tu stat, pensie la zilier, ii dai somaj cand termina subsolul de curatat (schimbatul unui robinet, da, inseamna intretinerea instalatiei) ?
Dar in cazul persoanelor cu mandat (presedinte, cenzori, m. com. ex.) - venitul este asimilat salariilor si legea obliga sa-l tratezi ca pe un salariat, adica-l razi cu lama Bucuresti, da? De ce? Pai il scoti in somaj pe presedinte sau cenzor daca maine este dat afara din asociatie? Vine statul cu vre-o compensare ceva? Este bataie de joc pe toata linia. Inteleg ca tot romanul care castiga prin munca un ban, sa cotizeze la stat asa cum am facut eu de exemplu, peste 40-42 de ani. Nici nu mai vorbesc de procente... A dracului dom'le domnu' STAT!
Functiile alese, deci pe contracte de mandat nu contribuie la somaj. Asa reiese din Decl.112.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
elga50, moderator
Va rog sa ma lamuriti intr-o privinta in legatura cu semnatura electronica. Am urmat toti pasii de mai jos, pana la punctele 7-8, la care m-am blocat:

Etapele pe scurt (de pe site-ul ANAF.RO):
1. Obţineţi un certificat calificat de semnãturã electronicã conform Legii 455/2001 de la unul din furnizorii acreditaţi. Registrul furnizorilor de servicii de certificare acreditaţi, este stabilită şi publicată de Ministerul Comunicaţiilor si Societaţii Informaţionale pe site-ul www.mcsi.ro
2. Instalaţi programul Adobe Reader 8.2.
3. Descărcaţi documentul de confirmare de pe portalul ANAF, completaţi-l, transmiteţi-l pe e-mail la furnizorul certificatului, primiţi-l semnat de acesta, apoi transmiteţi-l prin portal la ANAF (modulul Declaraţii electronice, opţiunea Înregistrare certificate calificate).
4. Listaţi, semnaţi şi ştampilaţi cererea de utilizare a serviciului de depunere electronică (formularul 150).
5. Privind împuternicirea de la contribuabil: în situaţia în care titularul certificatului calificat nu are calitatea de reprezentant legal al contribuabilului reprezentat, se prezintă documentul de împuternicire, autentificat de notarul public, din care rezultă dreptul titularului certificatului calificat de a semna declaraţiile fiscale pentru contribuabil. Dacă există calitatea titularului certificatului calificat de reprezentant legal al contribuabilului, se prezintă documentul, în original şi copie, care atestă această calitate (acest document poate fi Hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor sau Statutul societăţii comerciale);
6. Prezentaţi documentele la orice unitate fiscală (împuternicirea, actul de identitate, formularul 150).
7. Aşteptaţi primirea pe e-mail a dreptului de utilizare a serviciului.
8. Accesaţi adresa www.e-guvernare.ro Depunere declaraţii, Declaraţii ANAF (veţi fi redirecţionat pe portalul ANAF)
9. Descărcaţi formularele electronice .
10. Completaţi formularele de declaraţii.
11. Transmiteţi declaraţiile.
12. Examinaţi starea declaraţiilor transmise

La pct 7 scrie sa astept pe mail dreptul de utilizare a serviciului. Nu am primit nimic, nici dupa 2 saptamani, asa ca am trimis un mail la: admin.portal@mfinante.ro care mi-a trimis urmatorul raspuns:
"Buna ziua,
Contul dumneavoastra pentru CUI .............. este activat."

Am trecut la pct 8: www.e-guvernare.ro, apoi "Depunere declaraţii", apoi "Pentru a depune Declaraţiile ANAF apasati aici" care ma trimite la o pagina unde trebuie sa bifez, pt D112, "Certificate Sign In ". Bifez, dau clic pe "Sign in" si NIMIC, apare o fereastra care zice ca a aparut o eroare. Am repetat de nenumarate ori si la fel se intampla.
Trebuie sa mai fac ceva inainte? Altceva???

MUltumesc anticipat pt ajutor!

OK, m-am dumirit singur. Am incercat de mai multe ori cu Mozilla si nu am reusit, asa ca am incercat si cu Internet Explorer. La pct 8 am introdus stickul (pe care e certificatul digital) in calculator si a mers. Functioneaza si cu Google Chrome. Sper sa fie de ajutor si altora.
Da, trebuie insistat pe aceasta informatie: atunci cand vrem sa depunem declaratia D112 si ne aflam pe pagina mfinante.ro, trebuie sa avem montat token-ul in calculator pentru a fi recunoscuti de serverul ANAF pe care am fost inregistrati cand am depus formularul 150.
Pe server suntem inregistrati cu un cod al semnaturii cu care facem conexiunea cand depunem D112 prin token-ul aflat in calculator si care poarta acelasi cod al semnaturii ca si cel de pe server.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Despre angajari de pensionari in functii in ap oret20 oret20 Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venituri din contracte civile doina62 doina62 contractele de conventie civila(femeie servici,administrator,cenzor,presedinte) creaza obligativitatea de a plati doar impozitul de 16%?.Si ce declaratie se ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)