Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
Mda, drobul de sare si nodul in papura.
Am primit recipisa imediat! Nimic nu e prea bun pentru noi!
Eu am trimis Decl.112 o data la ghiseu si a doua oara online.
Prima oara mi s-a spus sa intru pe portal dupa vreo 3 zile din ziua in care o depun si sa vad daca e validata, ca era cam prin 20 ale lunii. N-am avut rabdare si cand am ajuns acasa (deci dupa 1 ora) am intrat pe portal si am dat asa la intamplare cele doua informatii. Am primit imediat recipisa cu validarea - ca era corecta declaratia.
A doua oara am transmis-o online, dupa care imediat am intrat pe pagina de verificare: am postat cele doua informatii si am primit instant raspunsul ca o gresisem, am indreptat eroarea dupa cateva tatonari din nestiinta mea si in cele din urma mi-a primit-o pe server.
Hai sa zicem ca o sa fie un pic de imbulzeala spre sfarsitul perioadei, dar cine ne impiedica sa pregatim Decl.112 din timp si pe data de 1, 2....10 ale lunii sa o depunem? Trebuie musai pe 24 sau 25?
@Adam Grecu eu nu gasesc functia de export/import pe aceasta varianta din 01.06 a PDF-ului, ca asta o stiam si eu, exporti si apoi importi. Vorba e....de unde exporti, pe ce apesi?:O
Da, acest lucru l-am observat si eu. Poate nu au pus butoanele acolo... Insa am sa incerc pur si simplu sa copii .xml -ul vechi, deci care contine toate informatiile necesare (din vechea luna) si am sa-l lipesc peste tot fisierul acesta de-i zice PDF inteligent. Stiti ca cel mai destept cedeaza... asa ca, spor la treaba, tre' sa ajungem la un rezultat. Cum va spunea si cu alta ocazie, eu nu ma plang, acum am 3 salariati, de luna viitoare vom fi 4 - deci nu ar fi o problema sa mai butonez ceva pe-acolo, insa problema adevarata s-ar gasi la firmele cu mai multi salariati si colaboratori, sa le tot cauti si sa le completezi datele personale, sa nu gresesti, stiti dvs. la ce ma refer!
N-am inteles exact ce-ati vrut sa spuneti cu "al de cedeaza primul".....:)
Poate descoperiti punctul de referinta al universului care exporta si importa datele in PDF si ne spuneti si noua....sau poate ne pomenim cu alta varianta din partea dlui ANAF....
Eu deja sunt la a treia varianta pentru iunie, aceea cu contractele de munca si mandat ;) Am ceva emotii, dar sper sa fie bine! :)
Pai daca nici dvs. nu v-ai prins... era vorba de un PDf inteligent... ma gandeam ca se va lasa induplecat... Toata faza este omul care creeaza masina, programul. Daca nu il face sa poata lucra ”tot omul”, 'geaba miliarde cheltuite pe aceste programe guvernamentale care chipurile sunt puse la dispozitia noastra in mod gratuit! Chiar asa sa fie?
Eu n-as fi atat de intransigenta. S-a facut mult in eliminarea birocratiei, iar implementarea acestei aplicatii, ca nu e vorba numai de PDF-ul cu pricina, implica multa munca si coordonare.
In acest proces de implementare mai sunt scapari sau poate lucruri care nu au fost bine clarificate si informat publicul utilizator, dar realizarile sunt mult deasupra celor inca nefacute sau nepuse la punct sau neclarificate.
Dar sigur, pledez pro domo, asa ca pot fi lapidata.:)