Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
In cazul dv., pentru ca aveti venituri asimilate salariilor (contractele de mandat) si/sau conventii civile, veti face declaratiile trimestrial.
La numarul mediu de salariati (mai mult de 2) se iau in considerare numai CIM-urile intregi sau partiale, nu si contractele de mandat sau conventiile.
multumesc ptr. raspunsul anterior. Acum am o alta nelamurire dupa ce am citit circ. 406870 a m. finante care se refera ,printre altele , la art 58... din codul fiscal . Dar corect nu trebuia scris art. 55... sau s-a facut renumerarea articolelor ?
Buna ziua, am si eu doua asociatii de proprietari si nu am depus la timp declaratia care imi dadea voie sa depun 112 lunar asa ca macar pana la sfarsitul anului depun trimestrial.
Intrebarea mea este urmatoarea. La rubrica unde se completeaza salariu brut insumez 3 salarii brute?( ex. salariu brut pe o luna 600 lei, perioada oct-dec 1800 lei?) si perioada de raportare( oct-dec) unde o trec? Credeti ca se va schimba formatul declaratiei pentru cei care depun trimestrial?
Declarearea trimestriala nu schimba cu nimic formatul Decl.112. Adica pentru luna octombrie intocmiti o declaratie alta pentru luna noiembrie, alta pentru luna decembrie, fiecare din ele asa cum le intocmeati ca si pana acum, lunar.
Numai ca pe toate trei le transmiteti in cursul lunii ianuarie pana la 25.01.2012.
......Si asa mai departe in fiecare trimestru.
Plata pentru cele trei declaratii o faceti tot asa, gramada, dupa ce depuneti "cei trei crai de la rasarit", adica dupa 1 ianuarie 2012. Pastrati banii in banca si ii platiti trimestrial.