Nu o purtați la dvs.!
Conform prevederilor art. 291 C.pen, folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă când înscrisul este sub semnătură privată.
Daca doar o aveti la dumneavoastra, si nu o folositi in nici un fel, nu puteti fi acuzat.
Dar daca in urma unei perchezitii sau in vreo alta imprejurare o gaseste un politist, veti fi luat la intrebari. In consecinta: scapati de ea.
ma gandesc ca voi fi luat la intrebari,si probabil cercetat.dar am scapat din probleme grave cu ea.au vrut sa ma omoare,iar cand ma talhareau,si mi-a cazut legitimatia,au fugit si m-au lasat.
are voie politia sa perchezitioneze pe strada un cetatean?
Din ceea ce scrieti pe aici pareti o persoana relativ dubioasa... De cate ori intr-o viata are cineva nesansa de a fi talharit, amenintat cu bataia etc?
Altfel spus, daca sunteti ceea ce pareti si vreun politist va vede pe strada, in cine stie ce locuri mai... deosebite, sau in gasca etc DA, are dreptul sa va perchezitioneze.
In plus, poate se nimereste sa fiti in vreo locatie unde va avea loc o... descindere...
Dar ceea ce cred mai curand este ca doriti sa fiti interesant. Orice derbedeu care vrea sa bata un individ necunoscut il va bate, chiar daca e politai - ceva de genul "prinde orbul scoate-i ochii". Iar daca cei care vor sa va talhareasca :slap: sau sa va bata va cunosc ei stiu ca nu sunteti politist.
Apoi, poate se trezeste vreun "tovaras" sa va de-a in gat pentru legitimatia falsa...
Nu va jucati cu focul: nu stiti cand va ardeti.
Ca sa zic adevarul,merg in locuri unde sunt oameni care vand produse furate,camere video etc,si le confisc.merg din oras in oras.
Asa castig eu bine.
Sa va mai spun ceva.Odata ma prins politia,iar eu am luat legitimatia si am mestecato si inghitito.
Daca voi lua 2 luni,voi lua,daca nu nu.
Deocamdata castig bine dina sta,si merge d ecativa ani.
Multumesc pentru raspunsuri.
Si nu cred ca au dreptul sa ma perchezitioneze cand au ei chef.
Ma iau si guf,sa vad daca ma prind,lipitii aia din politie.