avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REVISAL

O mica definitie si mici explicatii vis-a-vis de ...REVISAL?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:06, 9 Mai 2011
Revisalul este un program de evidenta a salariatilor unei societati. Este al ITM si la data angajii unui salariat acesta este inregistrat electronic in acest program si transmis ITM-ului.
Acest program este practic " cartea de munca electronia", de la 01.01.2011, a unui salariat cat timp este angajat la o societate.
Practic, REVISALUL este echivalentul unui "mesaj" care este pastrat in baza de date a ITM-ului. Se pot transmite si se pastreaza in baza de date, informatii despre angajatii societatii.

:luck:
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
ContSters167247, utilizator
1. REVISAL-ul nu este al ITM-ului.

2. REVISAL = registrului general de evidenţă a salariaţilor

3. Registrul se întocmeşte în formă electronică.
Modul de intocmire , de transmiteres si termenele in care trebuie transmis la ITM este reglementat de catre H.G nr. 161 din 3 februarie 2006 privind întocmirea si completarea registrului general de evidenta salariatilor
[ link extern ]
Pe vremea cand eram consilier juridic la o societate pe actiuni eu eram cel care tinea evidenta salariatilor prin REVISAL.
Seful serviciului Resurse Umane , un domn la vreo 60 de anisori nu prea le avea cu computerele.
Oricum, pentru a tine evidenta salariatilor prin REVISAL , trebuie sa downlodezi programul lor de pe site si sa mergi personal, cu o imputernicire dela firma ca sa iti dea un ID si o parola. Exact ca si la cardurile de credit cand ti se emit si iti vine separat, plicul acasa cu parola scrisa in chenar negru.
Apoi downlodezi programul lor si iti apare un tabel cu multe rubrici de completat pentru fiecare salariat, nou sau existent.
Eu am stat 1 luna sa copii Registrul salariatilor de pe hartie pe PC.
Apoi, la fiecare modificare de statut a salariatilor, contracte noi, acte aditionale, incadrari, etc.completezi in registru si il trimiti online la ITM folosind ID-ul si parola.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
Ioan Seria, Avocat
Imputernicirea din partea firmei trebuie sa fie facuta prin Notar ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
Iael, utilizator

Alte discuții în legătură

Revisal=registrul de evidenta a salariatilor geaninapp geaninapp va rog frumos sa-mi trimiteti si mie daca aveti kitul de instalare pentru revisal versiunea 1.0.0. (vezi toată discuția)
Carnetele de munca opreas opreas Cum se numeste documentul care inlocuieste cărtile de munca? Cum se poate obtine oc copie după acest document? Cum pot sa verific daca la ITM datele din ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca dan61 dan61 Va rog sa mi spuneti care este procedura de a inregistra o asociatie de proprietari la ITM si ANAF pentru contractele de munca si contractul de mandat? ... (vezi toată discuția)