avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mester insistent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mester insistent

Am luat un mester fara act semnat sa repare apartamentul, ne-am inteles la o suma. Nu a respectat termenul lucrarii (a intarziat o luna) si intr-o zi a venit beat cu scandal. A fost dat afara, si i-am dat jumatate de suma.Cand a iesit a luat si o unealta care imi apartinea. Am chemat echipa de la o firma autorizata, a terminat-reparat lucrarea. Mentionez ca am filmat inainte de a incepe echipa ce a lasat in casa. Acum mesterul insista sa ia toti banii pe lucrare-ar face "orice" pentru a recupera banii-, nu aduce unealta luata fara stirea mea, dar recunoaste ca e la el, telefoane...discutii.
Ce ma sfatuiti sa fac pentru a inceta discutiile, si daca exista o modalitate de a opri activitatea acestuia la negru.
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2008
claus_2000, utilizator
Din pacate cred ca s-a inteles ca mesterul e si autorizat se pare. L-am intrebat si a intrat putin in panica...nu este.E obligatia unui client sa verifice (in cazul ca ar fi existat un contract semnat) daca muncitorul are actele care ii permit sa efectueze aceste lucrari? Oricum, asta nu scuza lipsa unui act scris. Cat despre filmare, daca sunt martori ca a iesit din casa vineri si luni martori cei de la firma autorizata ca au gasit conform filmarii mele, e de presupus ca in 2 zile stricam eu apartamentul in acel mod?In legatura cu inregistrarile convorbirilor, pot fi folosite ca probe sau nu?Dovada audio a conventiei dintre mine si el cred ca mi-ar fi foarte la indemana sa o am, intrucat la asta se rezuma toate convorbirile.
Cand tu prin avocat vei cere judecatorului sa admita administrarea inregistrarii, mesterul se va putea opune, invocand art.1192 din Cod care obliga pe cel interesat sa faca dovada actelor juridice mai mari de 250RON numai prin inscris. Banuiesc ca nu ti a facut lucrari in apartament in limita a 250 de lei.:-/ Daca mesterul tace, patruns fiind de emotia momentului si n are avocat sau poate ca nici nu se va prezenta de frica, judecatorul poate admite cererea, intrucat mesterul achieseaza tacit, nefacand opozitie. Eu, de pilda, daca as fi judecator, i as atrage atentia ca se poate opune. Scurtez procesul orintre altele. Dar sunt si alti judecatori care o admit.
Corect. Proba actelor juridice se face in regimul instituit de art. 1169 si urm. Cod civ., insa cu convorbirea inregistrata nu urmaresti sa faci proba conventiei dintre tine si "mester" (scuze pentru exagerare) ci faptul ca unealta a carei restituire o ceri se afla in detentia lui, ca este a ta si imprejurarile in care a luat-o. Mesterului ii ramane sa probeze existenta conventiei, suma pentru care s-a angajat sa faca lucrarea si faptul ca a primit doar jumatate din plata :P.

Avlil a scris:

Dar macar puteti face plangere pentru furt. Sa speram ca el nu va va raporta ca evazionist.

...

Pai, nu stiu... daca nici contract nu aveau, se platea impozit pe venitul acela?
Ca e venit din exercitarea unei meserii... Era omul autorizat, poate cineva dovedi legalitatea angajamentului sau contrariul?

???
Domnii mei,
Nu ma refeream ca in dosarul civil se arata ca mesterul era sau nu autorizat... etc. Ma refeream ca, daca tu ma acuzi pe mine, te acuz si eu pe tine...
Daca ma duc si spun ca X a vrut sa ma angajeze la negru, nu conteaza ca am autorizatie sau nu... Conteaza evaziunea...
Nu cred ca va face vreo plangere, dar daca as fi avocatul lui, l-as invata s-o faca... Pentru ca probabil nu va obtine mare lucru, dar e o moneda de negociere...

Referitor la inregistrare, nu pot spune ca va fi admisa, sincer, nu prea cred... Dar sunt metode de a o arata instantei si daca nu va fi admisa... :P
claus vrea sa-l opreasca pe acest om, sa se razbune poate... asta vrea de la noi. Eu ma indoiesc sa rreuseasca in vreun fel...
Cel mai bine e sa mergeti la o consultatie, aratati avocatului toate actele si inregistrarile pe care le aveti si va spune cum si unde stati, daca merge sa faceti o plangere, va poate invata cum sa reactionati sa va aparati in caz ca va face el o "contraplangere" etc.
Apoi, domnul claus nu vrea sa demonstreze valoarea la care s-au inteles, vrea doar sa scape de acest mester. Nu ii cere nimic, am inteles bine? Deci: valoarea poate fi de milioane, omul nu asta vrea sa demonstreze.
claus_2000 a scris:

Dovada audio a conventiei dintre mine si el cred ca mi-ar fi foarte la indemana sa o am, intrucat la asta se rezuma toate convorbirile.

Asta a spus claus. Cam greu sa o aiba, dar nu imposibil. In rest, de acord cu ubik. Daca obiectul inregistarii vizeaza alte aspecte decat existenta si valoarea conventiei, ar putea fi admisa intr-un proces civil. Imi scapa, in schimb, obiectul acestui proces civil, act in revendicare mobiliara?:))
Cel mai eficient mijloc sicanatoriu e plangerea penala la politie. Nu inseamna ca va primi si o solutie de iup. Nu inseamna nici ca inregistrarea va fi neaparat admisa ca proba. In privinta asta sunt controverse fata de intelesul art.916 (2) Cpp.

Alte discuții în legătură

Inregistrare ilegala monicanico monicanico Am fost inregistrata ilegal in magazinul meu de catre fostul sot,dupa care continutul inregistrarilor a fost facut public la mai multe persoane din orasul ... (vezi toată discuția)
Cum probez infractiunea de amenintare daca a fost facuta pe telefon sau mesenger? paraschivrares paraschivrares Am avut o conversatie pe mesenger cu un fost prieten am ajuns sa ne injuram fara expresii de genu te omor , te caut ,ai grija,etc.Cearta a continuat la telefon ... (vezi toată discuția)
Convorbirile telefonice proprii - proba in divort mariaioanacampioana mariaioanacampioana Tatal meu se afla in relatii proaste cu mama si intentioneaza sa introduca divort. Ea discuta cu rudele in termeni foarte buni despre el, dar la telefon ii ... (vezi toată discuția)