avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiuni

Rugamintea de a ma sfatuii intr-o viitoare succesiune.

Bunica a preferat sa locuiasca cu parintii mei. Parintii au participat impreuna cu bunica la o constructie (anexe), imobilele (terenul si casa)sunt pe numele parintilor mei.

1 - pentru teren si pentru participare la constructie fac un inscris sub semnatura privata -imprumut de consumatie contravaloarea terenului si cota parte (participarea parintilor mei) - ca sa am un drept de retentie dupa deces

2 - poate sa ne vanda cota parte-devenind un contract de vanzare cumparare (daca nu apare ca si o donatie care poate fi atacata si adusa la rezerva succesorala) - fac 2 contracte unul de copropietari si unul de v-c

3 - daca apare ca si o donatie in materia donatiilor la succesiune art 771 c.civ."coeredele care raporteaza imobilul in natura poate sa retina posesiunea pana la plata efectiva a sumelor ce-i sunt datorate pentru cheltuieli sau amelioratiuni. Se folostste in practica?

4 - sau alta aplicatie practica-constructo rul -bunica- a edificat constructia si cu contributia parintilor mei+ternul(dat in folosinta) a edificat constructia pe terenul altuia iar parintii mei au un drept de retentie asupra imobilului pana la concurenta sumelor care se ridica peste contributia bunicii la cladire-anexe.

5 - fac o ipoteca pentru datoria bunicii.
-stiti cum este cu contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere cu proba intretinerii
-cum credeti ca este mai bine?

Cu stima si respect
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2008
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 14:41, 5 Aprilie 2008
Daca va regretati expresia puteati sa va editati mesajul! Pe acest forum nu se permit rasisme, asa incat primiti avertisment!

Pe fond, sa stiti ca dreptul de a mosteni nu se acorda numai celor care isi intretin parintii. Exista testament, insa exista si o cota minima prevazuta de lege (rezerva succesorala) pentru toti copiii. Faptul ca descendentii isi intretin parintii e un lucru natural si o obligatie in temeiul legii, dar asta nu inseamna ca trebuie sa va apucati acum sa faceti tertipuri ca sa ii dezmosteniti pe ceilalti. V-am spus un lucru foarte clar: din investitiile la casa parintilor dvs nu are nimeni ce mosteni, nu va e de ajuns? Trebuie sa aduceti cuiva injurii?
participarea cu suma de pe apartament la constructia anexelor apre ca si o donatie
iar donatiile sunt aduse la masa succesorala
si stiu ca dreptu familiei prevede o cota marita pentru succesorii
care-si intretiin parintii
si va rog sa fiti avocata
sau sa lasati si pe altii

cu tot respectu
:oops:

Primul avetisment dat de un moderator unui utilizator.
Andreea, nu trebuia sa-l postezi in sectiunea de anunturi oficiale a forumului.? :-/
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc pentru raspunsuri
si va rog sa ma scuzati

cu stima si respect
elis a scris:
Andreea, nu trebuia sa-l postezi in sectiunea de anunturi oficiale a forumului.? :-/

Ba da, dar n-am mai avut timp, remediem.

andreica a scris:
participarea cu suma de pe apartament la constructia anexelor apre ca si o donatie
iar donatiile sunt aduse la masa succesorala
si stiu ca dreptu familiei prevede o cota marita pentru succesorii
care-si intretiin parintii

Se pare ca stiti mai bine decat cei de fata ce se intampla dpdv juridic in situatia parintilor dvs si nu va convine ca raspunsurile va contrazic. Nu va obliga nimeni sa le luati in considerare!

si va rog sa fiti avocata
sau sa lasati si pe altii

Stimate domn, nu inteleg ce e cu sfatul asta, pentru ca v-am explicat cat s-a putut care e incadrarea juridica, ce vreti de fapt? Daca nu va place, repet, puteti sa ignorati raspunsul dar nu sa dati sfaturi despre cum ar trebui sa fiu!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Aprilie 2008
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scadere contributie din masa succesorala mahat mahat Parintii mei au construit o casa, in care am locuit impreuna cu ei, am achitat toate cheltuielile de intretinere si i-am ingrijit. Mai mult, am contribuit cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire - contestare contract intretinere vydy_remus vydy_remus Buna ziua, Bunicii aveau 3 proprietati: o curte cu 2 case si 2 terenuri (unul de 6000mp si altul de 4000mp). Bunicul a decedat acum 25 de ani iar ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere catalina86 catalina86 Buna ziua! Am primit de la bunica mea, un teren pe care a fost unica proprietara, si partea ei de casa, toate cu contract de intretinere. Vreau sa intreb daca ... (vezi toată discuția)