avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

Salut ! Vreau sa stiu si eu care sunt consecintele si dupa cat timp primesc permisul inapoi in situatia in care am condus autoturismul personal cu o alcoolemie de 1,1/sange. Mentionez ca il am suspendat de 4 luni.Vreau un raspuns cat mai concret. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:05, 16 Ianuarie 2011
La acest moment nu aveti permisul suspendat ci nu aveti dreptul de a conduce deoarece suneteti cercetat pentru savarsirea infractiunii de conduecre a uni autoturism avand in sange o imbibatie alcoolica mai mare decat cea permisa de lege.
Cat dureaza aceasta situatie? Depinde de volumul de munca al procurorilor, insa urmeaza sa trimita dosarul in instanta si sa va aplice o pedeapsa care va fi cu suspendare, iar consecinta imediat urmatoare este anularea permisului.
In functie de hotararea judecatoreasca ce se va pronunta dreptul de conducere va va fi anulat 6 luni,in cazul unei sanctiuni cu amenda penala si 1 an in cazul unei pedepse cu inchisoarea.
Termenul se calculeaza de la ramanerea definitiva a sentintei de condamnare.
Alcoolemia dvs din sange,echivaleaza cu un cuantum aproape dublu la recoltarea probelor biologice,astfel ca probabil veti fi sanctionat la o pedeapsa cu suspendarea executarii,deci termnul va fi probabil de 1 an.
Puteti beneficia de o reducere a pedepsei cu1/3 daca recunoasteti inca de la cercetari fapta si apoi in instanta(art320 ind.1 c.pr.pen)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis bogdanalexandru bogdanalexandru salut! Mi.sa retinut permisul pentru o alcoolemie de 0.62 in aerul expirat si mi.sa recoltat proba de sange 0.92. Ce consecinte voi avea. (vezi toată discuția)
Pot primi amenda penala? ContSters192103 ContSters192103 sunt cercetat penal pt conducerea auto pe drumurile publice sub influienta alcoolului.....nu am antecedente de nici un fel ,fara suspendari,am sanse sa scap cu ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan ketu ketu am o intrebare cum pot sa scap de dosar penal si fara a nulare permis am baut 5 pahare de tuica 30 grade 250ml si mea esit 0,53 la politist in alcoltest la ... (vezi toată discuția)