avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ce fac cu Garantia la o firma in intrerupere temporara ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ce fac cu Garantia la o firma in intrerupere temporara de activitate?

In Oct. 2008 am cumparat o componenta hardware PC (un hard-disk) cu garantia de 5 ani in valoare de 700 lei. Intre timp aceasta componeta s-a defectat de 2 ori si mi-a fost inlocuita de catre firma in cauza - se pare ca este un model cu probleme.

In Dec. 2010 componenta s-a defectat a treia ora insa firma cu pricina este in "intrerupere temporara de activitate" din 12.08.2009 (sursa ONRC).

Eu ce fac acum ca nu dau de ei? A treia oara ar fi trebuit sa-mi dea banii inapoi.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 13:04, 4 Aprilie 2011
Indiferent ca a intrerupt temporar activitatea, aceasta firma trebuia sa incheie un contract cu un alt service care sa remedieze deficientele.
Formulati o reclamatie la ANPC, anexand o copie de pe certificatul de garantie.
maximavocat a scris:

Indiferent ca a intrerupt temporar activitatea, aceasta firma trebuia sa incheie un contract cu un alt service care sa remedieze deficientele.
Formulati o reclamatie la ANPC, anexand o copie de pe certificatul de garantie.

Va multumesc pentru raspuns.
Am primit astazi un raspuns prin posta de la ANPC, care suna asa:

" - a fost expediata adresa de invitare a administratorului operatorului economic la sediul C.P.C.M.B. in vederea cercetarii reclamatiei, dar acesta nu a dat curs invitatiei;
- in aceste conditii, pentru solutionarea reclamatiei puteti actiona reprezentantul operatorului economic in instanta"

Asa si ? Gata ? S-au spalat pe maini in 3 secunde de problema ? Pe langa faptul ca in raspuns mi-au gresit numele si adresa, mai si spun ca nu am trecut adresa completa pe reclamatia initiala si ca au luat datele mele de pe copia facturii, de parca a cumparat tata si am facut eu reclamatie X-( Oricum adresa era ca asa mi-au trimis acasa raspuns...

Ce parere aveti ?

Multumesc.
Daca operatorul economic nu a dat curs invitatiei , comisarul poate incheia un pvcc pentru impiedicarea controlului conform :

OG 21/1992

Art. 51. - (1) Împiedicarea, sub orice formă, a organelor administraţiei publice însărcinate cu protecţia consumatorilor de a exercita atribuţiile de serviciu referitoare la prevenirea şi combaterea faptelor care pot afecta viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 30.000 lei

Ce facem acuma daca reclamam ddiverse probleme si operatorul economic nu se prezinta nu mai cerceteaza reclamatia?

Solicitati o copie de pe pvcc-ul incheiat pentru a va adresa instantei de judecata iar daca nu a fost incheiat pvcc pentru impiedicarea controlului va adresati la Contencios Administrativ impotriva celui care trebuia sa cerceteze reclamatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz acordare garantie componenta calculator onyx onyx buna ziua , am achizitionat in luna octombrie o componenta de calculator ( un hard disk) . Produsul l-am primit sigilat . Nu l-am montat imediat in calculator ... (vezi toată discuția)
Este acesta un mod legal de a rezolva garantia ? silviucc silviucc Buna ziua, Mai multe cunostinte d-ale mele s-au plans ca in urma defectarii unei componente de la calculator, problema garantiei s-a rezolvat prin ... (vezi toată discuția)
Garantie in domeniul it Pamicyee Pamicyee Buna ziua, in legatura cu o reclamatie la OPC... Detin o firma de calculatoare, si in legatura cu un component de calculator am fost ca si firma reclamata la ... (vezi toată discuția)