Concediu medical se acorda de medicul curant in functie de necesitate si gravitatea situatiei dv.Legea nu da decat un maxim de zile in care medicul trebuie sa se incadreze,de maximum 7 zile si pana la 21 de zile cu acordul medicului sef de sectie pentru probleme deosebite.
Cuantumul indemnizatiei este de 75% din salariu.
Daca v-ati internat in regim de urgenta, pentru zilele de spitalizare pe urgenta se acorda o indemnizatie de 100%, iar dupa spitalizare, perioada de concediu medical este de 75%.
Dupa finalizarea concediului medical acordat in spital, medicul de familie mai are dreptul sa va acorde pe acelasi cod de boala inca 7 zile,dupa care va poate trimite la medicul specialist din ambulatoriu daca mai este nevoie de certificat medical in continuare.
Aceste limitari de zile si formule de calcul pentru indemnizatii le gasiti in Normele de aplicare a OUG 158/2005 si anume in Ordinul MS/CNAS nr. 60/32/2006 cu modificarile ulterioare.
1. Medicul de familie stie cel mai bine sa va raspunda la intrebare.
2. Daca cititi OUG 158/2005 vedeti ca durata maxima este de 183 de zile de concediu medical, cu posibilitate de prelungire cu 90 de zile in anumite situatii.
3. Indemnizatia se calculeaza ca medie a veniturilor brute pe 6 luni anterioare intrarii in concediu medical la care se aplica procentul conform diagnosticului (procentul este scris de medic pe certificatul medical, intre 75%-100%).