avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... pfa norma venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

pfa norma venit

am fost la finante sa imi platesc impozitul pe norma de venit si mi-au spus ca s-a scos si ca toate pfa-urile vor lucra in sistem real. imi puteti spune cadrul legislativ? veniturile din pfa se vor declara in 112? care sunt contributiile ptr 2011?
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 12:22, 16 Ianuarie 2011
sistem real = 16% pe profit. Ce contributii, ptr 2010, va intereseaza?
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
ELLABV, utilizator
s-a scos impozitul pe norma de venit ptr 2011? se plateste contributii pensii si somaj? la ce se aplica si in ce procente?
Depinde de judet; pina in prezent vreo 6 judete au modificat normele de venit; dupa ce au afisat normele aferente anului 2011 s-au prins/au inteles cum ca oug 117 le cere sa scoata normele de venit pentru activitatile care nu tin de comert ci ar tine de proprietate intelectuala ...Cei din Bacau se zice ca s-au suparat rau de tot pe nenorocitii care erau PFA la norma de venit si au spus ca au eliminat orice norma ...
Chestia asta cu modificarea normelor a inceput de saptamina trecuta.
Probabil multe IMM-uri s-au transformat in PFA-uri la norma de venit in 2009 (sau cand s-a scos impozitul de 3%). Acum ma gandesc ca incearca un fel de la loc comanda, ia desfiintati-va PFA-urile si faceti inapoi IMM-uri (IMM-u doara e musai sa aiba si un angajat, statu vorba vine creaza locuri de munca prin asta ...)
sa inteleg ca prin oug 117 s-a scos norma de venit ptr servicii it ? este o optiune a fiecarui consiliu judetean daca sa lase sau nu norma de venit sau legea este ptr toata tara? exista norma de venit ptr activitati de comert?
Directiile din Arges, Brasov, Prahova au scos norma de venit pentru anumite servicii. Cei din Brasov au argumentat printr-un comunicat ca exista diferente mari intre veniturile realizate de cei ce sunt la norma de venit pe servicii informatice.
Mai jos comunicatul lor:
[ link extern ]
Cineva din Onesti a fost informat cum ca nu mai este la norma de venit, asta desi consiliul judetean Bacau a afisat normele pentru 2011 si activitatea lui era inca la norma de venit; omu a insistat si a sunat la "judet", cei de acolo i-au dat raspunsul "se scot toate normele" ... Depinde peste cine dai mai ales la telefon, de scos sigur nu se scot toate normele. Cauta si vezi daca mai exista norma de venit pentru activitatea desfasurata (deocamdata nu exista o aplicare unitara a oug 117 / 2010, interpretarea nu e nici ea unitara DEOCAMDATA); chiar daca exista norme ar trebui asteptat inca 1-2-3 saptamini sa-si clarifice fiecare directie financiara cum se aplica 117 / 2010 si ce activitati trebuie scoase de la norma.
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2011
Popu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma de venit it eliminata marius1975_2 marius1975_2 In Arges normele de venit pe IT au fost eliminate ceea ce inseamna ca trebuie sa trecem in sistem real #-o In alte judete s-a procedat similar? (vezi toată discuția)
Proiect: 1 ianuarie 2011 contributii + impozit: 24.43%, 8.35%, 0.78%, 16% = 49.56% Popu Popu Guvernul pregateste o noua ordonanta de modificare a codului fiscal, pe baza ei de la I ianuarie 2011 PFA-urile ar urma sa plateasca Contributii pensii: ... (vezi toată discuția)
Pot avea si pfa si intreprindere individuala ? ghinetgeorge ghinetgeorge Am dechis in 2007 la Registrul Comertului Bacau un PFA pe care nu am avut nici o activitate, nici o declaratie de venit anuala, absolut nimic. In 2009 am ... (vezi toată discuția)