avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi reale, drept de a trece
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi reale, drept de a trece

a incheie cu b un contract prin care ii constitutie acesteia din urma dreptul de a trece si a se plimba pe proprietatea sa, amenajata ca parc, singura sau impreuna cu copilul nou nascut, pe o perioada de 14 ani, ori de cate ori va dori, fie pentru a ajunge pe o cale mai scurta la strada principala a orasului, fie in alte scopuri. Peste 10 ani B decedeaza, iar A refuza accesul in parc a fiului lui B.
In consecinta b, prin ocrotitorul legal, introduce o actiune confesorie, invocand incalcarea dreptului sau de servitute de trecere.
Analizati situatia juridica din speta. Calificati juridic dreptul constituit prin contract.
Am nevoie de ajutor la speta aceasta. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 12:48, 14 Ianuarie 2011
B avea dreptul de a trece pe proprietatea lui A impreuna cu copilul nou nascut.
B avea dreptul de a trece pe toata perioada de valabilitate a contractului. Copilul lui B , singur , nu.El putea trece atunci cand era nou nascut, impreuna cu B.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea dreptului la servitute iulia100 iulia100 Buna ziua, am o servitute cu plata( valoare 8000 euro) care spune:constituim in favoarea imobilului proprietatea sotilor x in suprafata de y , o servitute de ... (vezi toată discuția)
Dreptul de servitute se poate limita in timp? Paule46 Paule46 Buna ziua, In urma cu ceva timp am cumparat un apartament intr-un complex rezidential nou, situat la o distanta considerabila de partea populata a orasului. ... (vezi toată discuția)
Dreptul de servitute tibik tibik Buna ziua, Se poate anula dreptul de servitute sau dreptul de trecere in cazul cand sunt indeplinite simultan urmatoarele: 1) In momentul cand s-a ... (vezi toată discuția)