avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cumpar o firma fara activitate,ce trebuie sa stiu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cumpar o firma fara activitate,ce trebuie sa stiu despre o astfel de cumparare?

Cu respect va rog sa acordati atentie si acestei probleme.Vreau sa cumpar o firma existenta deja,dar fara activitate,ce trebuie sa fac?Ce implica o astfel de achizitie pt a fi legal totul in ordine?Va multumesc.
vand firma fara datorii si fara activitate.Activitate zero.Firma are varsta de un an de zile
=D>
Am o firma fara nici un fel de activitate si doresc sa o dau altcuiva ... GRATIS
In cazul in care mesajele de mai sus nu v-au convins sa renuntati la cumparare :), trebuie sa verificati urmatoarele aspecte:
- contabilitate - daca au fost intocmite CORECT si depuse situatiile financiare la administratia financiara si la ORC;
- contracte - ce contracte sunt in derulare si ce obligatii deriva din ele; ce contracte care chiar daca nu mai sunt in derulare ar putea pune probleme;
- datorii - verificati daca firma are datorii, gajuri, ipoteci, etc.;
- personalul angajat - verificati daca au fost respectate conditiile legale pt angajarea personalului (incheierea contractelor de munca, inregistrarea lor la ITM, etc.);
- litigii - verificati daca societatea este implicata in litigii care v-ar putea afecta;
- solicitati de la ORC copie dupa dosarele din arhiva, verificati daca societatea este in regula si din acest punct de vedere - pot exista situatii in care se poate solicita nulitatea sau dizolvarea societatii;
- administratori - verificati daca administratorii si-au indeplinit toate obligatiile legale sau daca nu cumva au incalcat anumite obligatii care pot antrena societatea;
- proprietati - verificati titlurile de proprietate ale fiecarei proprietati detinute de societate;
- autorizatii si avize - verificati daca societatea a obtinut toate avizele si autorizatiile necesare desfasurarii activitatii.

Dupa cum vedeti, sunt foarte multe aspecte de care trebuie tinut cont la cumpararea unei societati. Din acest motiv, va sfatuiesc si insist sa fiti asistat de unul sau mai multi avocati daca v-ati hotarat sa faceti acest pas.

Va doresc succes!
si eu sunt dispus sa cedez un srl fara niciun fel de datorii
un numar de telefon va rig ..m ar interesa sa cumpar firma dumneavoastra

Alte discuții în legătură

Cumpar srl eu_inginer eu_inginer cumpar srl, fara activitate cu actele la zi si fara datorii la bugetul de stat sau local si catre terti, bilant pe profit ... accept variante (vezi toată discuția)
Cazier fiscal aligadot aligadot Am avut o firma(srl) pe care am deschis-o(acum 2 ani) si nu am depus nici un bilant, activitate nu prea am avut, ea a fost totusi deschisa cu incepere de ... (vezi toată discuția)
Inchidere temporara activitate iclaudia19 iclaudia19 buna seara, ce trebuie sa fac daca doresc ca o perioada sa inchid activitatea unei firme? impozitele se mai platesc? (vezi toată discuția)