avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Clientul meu nu vrea sa imi accepte a doua factura la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Clientul meu nu vrea sa imi accepte a doua factura la plata. Ce e de facut?

Buna ziua,
am sa incerc in urmatoarele randuri sa va explic cat mai precis situatia care a dus la problema mea din titlu

Sunt expert in achizitii publice si ofer consultanta pentru pregatirea ofertelor de participare la proceduri de atribuire in mare parte licitatii deschise.
In anul 2009 ,in urma unui contract de consultanta intre mine ca PFA si o companie de constructii din jud. Arges, am consiliat noul client, la vremea aia, in vederea participarii si castigarii unei licitatii publice derulata de o autoritate contractanta din Bucuresti. Contractul dintre miine si clientul meu prevede ca onorariul meu sa fie platit numai in caz de succes. Asta, de altel, s-a si intamplat, clientul meu, cu ajutoruj consultantei prestate de catre mine, a castigat licitatia deschisa in cauza. I-am trimis prima facuta la plata, a acceptat-o si , prin plati fractionate, a reusit pana la inceputul anului 2010 sa o achite integral, si de aici apare problema. Cand i-am transmis a doua facuta la plata, nu a primit-o si mi-a trimis o notificare prin care ma anunta ca datoria pe care o pretind nu apartine comapniei sale. Pe intreg parcursul anului 2010 am incercat sa obtin citatie de plata de la Judecatoria de sector de care apartin, dupa 4 termene (dupa parerea mea, de NEspecialist, nejustificate) a aparut, la al 5 lea termen avocata clinetului meu si a cerut mutarea situatie noastre la tribunal datorita valorii mari a facturii. Din acest moment toate actiunile mele s-a oprit. Acum, in ianurie 2011, vreau sa incep o actiune impotriva lui si nu stiu care este procedura, asta dupa ce am auzit o sumedenie de variante.

Ce imi recomandati sa fac?


Cu multumiri,
Bugdan

Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
BogdanRadulescu66, utilizator
Pai mergeti in cpontinuare la proces pentru ca s-a declinat competenta materiala a instantei catre tribunal .veti primi citatie, interesati-va de dosar , va avea un numar nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesiune imobiliara asupra unui bun proprietatea unei firme in faliment Ariadna Gorea Ariadna Gorea Am o problema legata de competenta. Reprezint o sc X in faliment, la care urmeaza sa se scoata la licitatie bunurile imobile in bloc, insa in acest timp, o ... (vezi toată discuția)
Revocarea intregii instante/faptul ilicit integrity integrity Am primit o citatie insotita de o cerere de chemare in judecata pentru raspundere civila delictuala, in care reclamant este fostul angajator, pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin Mirela@ Mirela@ Buna ziua . pe data de 12 septembrie anul acesta am fost în Carrfour si am facut cumpaărăaturi în valoare de 200 de lei pe lânga cumpaăraturi am luat si ... (vezi toată discuția)