avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident iar vinovatul asigurat la carpatica
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident iar vinovatul asigurat la carpatica

buna ziua! in seara de 31.12.2010 am avut un accident cu masina ,vinovatul sigurat la carpatica.mentionez ca nu eram in oras si oricum in ziua aceea si nici a doua zi nu era deschis nici o sucursala carpatica.la fata locului a venit politia a intocmit proces verbal anexa 2,soferul vinovat mi-a dat asigurarea si cam atat.cand am ajuns acasa au inceput problemele,cei de la asigurari m-au trimis dupa vinovat sa ii faca poze la masina si sa dea declaratie precum ca e de acord ca asigurarea sa ma despagubeasca.prinde orbul scoate-i ochii,vinovatul avea masina cu numere de spania si acum e plecat din tara,nu am de unde sa il iau.cei de la asigurari mi-au facut dosarul de constatare dar i-au spus ca nu se aproba reparatia si ca nu ma despagubesc daca vinovatul nu da declaratie.ce pot sa fac,crede-ti ca am sanse daca ma duc in instanta,ca pana la urma am procesul verbal intocmit de politie si asigurarea vinovatului.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:39, 14 Ianuarie 2011
contactati un avocat si incepeti procedura amiabila iar daca asta nu functioneaza mergeti in instanta. din moment ce aveti constatarea politiei si RCA vinovatului este valabil emisa nu este nevoie de declaratia vinovatului.
Dumneavoastra trebuia sa mergeti la carpatica pentru constatare impreuna cu vinovatul si cele 2 masini ca sa le faca poze pentru a dovedi incidentul.Cei de la politie inapti trebuiau sa va spuna lucrul asta. In privinta instantei puteti incerca si cred ca o sa si castigati daca dovediti ca nu ati fost vinovat.
nu este nevoie de masina vinovatului - constatarea politiei este suficienta iar asigurarea nu poate trece peste . nu asigurarea este cea care stabileste vinovatul, nici macar in constatarea amiabila.

asigurarea doar constata daunele aduse masinii asigurate si plateste reparatiile. apoi isi recupereaza banii sau nu, in functie de calitatea de asigurat sau nu a celui vinovat (asa cum este identificat de politie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carpatica nu imi plateste dauna produsa de asiguratul lor nininini nininini Am avut un accident ,la o coloana de masini m-am oprit iar in din spate am fost lovit de un Opel apoi fiind proiectat mai departe in alta masina.Am fost la ... (vezi toată discuția)
Probleme asigurare - carpatica !!!!! anamariamed anamariamed Va rog din suflet sa ma ajutati . #-o #-o #-o Anul trecut am fost implicata intr-un accident rutier cu inca 2 masini, eu fiind cel din mijloc. Asiguratorul ... (vezi toată discuția)
Cum sa actionez in situatia urmatoare? es3ntzza es3ntzza intre craciun si revelion am avut un accident rutier, mai exact intr`o curba periculoasa un sofer din sens opus derapeaza intra pe contrasens si ma loveste ... (vezi toată discuția)