avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... contributii salariale la stat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

contributii salariale la stat

In urma unei sentinte judecatoresti am fost obligati ca si societate sa reincadram pe un fost salariat si sa platim salariile pe perioada cat a fost concediat ilegal.
Problema este alta, executorul judecatoresc al salariatului a infiintat poprirea pe salariul brut al respectivului si astfel ne-a obligat la plata salariilor brute pe perioada respectiva.Nu este un abuz din moment ce si contributiile salariatului se retin la sursa de catre angajator si se platesc la bugetul de stat.
Daca ANAF ma someaza sa platesc contributiile salariatului iar eu in urma executarii silite, i-am pus la dispozitia executorului care a eliberat suma catre creditor, eu ca si angajator sunt obligat sa mai platesc la buget contributiile lui din moment ce s-a virat toata suma bruta?
Cel mai recent răspuns: cata30 , utilizator 09:32, 17 Ianuarie 2011
pentru a va acoperi trebuie sa faceti declaratii rectificative la CAS , SANATATE, FNUAS, SOMAJ, D 100 SI 102 pentru toate lunile pentru care sunteti obligat sa ii platiti drepturile si in spatele fiecarei declaratii depuneti copii ale hotaririi judecatoresti definitive si executorii.
pasul doi este sa faceti adresa catre executor prin care sa ii aduceti la cunostinta demersurile facute si necesitatea revizuirii titlului, sau cu consemnarea sumelor ce reprezinta retineri la sursa in contul ANAF.
dar ma intreb de ce nu ati executat de buna voie si in termen hotarirea jud., ca sa mai platiti si executorul....?!
Pentru ca nu a dorit creditorul, noi am vrut sa ne platim obligatia de buna voie numai ca el a refuzat
Problema e alta, noi am eliberat suma poprita de executor, iar aceea suma reprezinta salariul brut, in aceasta situatie a comis executorul un abuz sau nu?
Si ce fac mai departe, adica cei de la fisc impotriva cui se vor indrepta acum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordine plata creante mara78 mara78 Buna, Am urmatoarea speta: in luna mai am primit o adresa de infiintare a popririi unor sume de bani pe care urma sa le datoram unui creditor, am fost facut ... (vezi toată discuția)
Recunoastere vechime in munca in urma reincadrarii claris05desi claris05desi Daca in urma reincadrari in baza deciziei instantei de anulare a concedieri si rencadrari in functia detinuta anterior precum si plata unei despagubiri egale ... (vezi toată discuția)
Abuz bcr? blocare plata salarii FlorinMihaiM FlorinMihaiM Buna ziua! Lucrez in cadrul unei societati, care, acum mai mult de 2 ani, a primit o poprire pe conturi, de la creditor bugetar (ANAF). Suma disponibila in ... (vezi toată discuția)