avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil

Angajatorii pot concedia mamele aflate in al doilea an de concediu pentru cresterea copilului

acest lucru este valabil si pentru mamele care sunt in concediu din anul 2010?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:21, 15 Ianuarie 2011
In acest moment nu va poate raspunde nimeni pt ca nu exista practica in domeniu.
daca sunteti deja in CIC din 2010 si avind in vedere principiul neretroactivitatii legii, dvs beneficiati de toate drepturile acordate la intrarea in CIC(deci pe legea vache), prevederile noii legi si a modificarilor aduse codului muncii opereaza numai pentru viitor.
parerea mea!

re

actualitate de ultima ora!
Interdictia angajatorului de a dispune incetarea raporturilor de munca se aplica doar in cazul persoanelor aflate in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, nu si in cazul celor care se afla in concediu pentru cresterea copilului de pana la doi ani, subliniaza Asociatia M.A.M.E. intr-un comunicat de presa recent.

Angajatorii-pot-concedia-mamele-aflate-in-al-doilea-an-de-concediu-pentru-cresterea-copilului.
se pare ca inca se mai negociaza!
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
B.E.C. ARION, Consultant fiscal
Acel comunicat nu are nicio relevanta juridica si nici nu comenteaza intreaga legislatie referitoare la cest subiect ... insa exista art.60 alin.1 lit.e C.mun. care nu face nicio distinctie ... OUG nr.111/2010 se aplica numai persoanelor care au nascut incepand cu 01.01.2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului SimonaTpl SimonaTpl Buna ziua. Voi naste in luna aprilie 2011. In conditiile intrarii in vigoare a OUG nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Concediu cresterea copilului bilibokju bilibokju In anul scolar 2001-2002 am fost angajata ca profesor suplinitor pe perioada determinata . In mai 2002 am nascut si din august a inceput CCIC, iar din 31 ... (vezi toată discuția)
Concediere mama revenita din cic relini relini Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cat timp nu are voie angajatorul sa concedieze o mama revenita din cic. Mama se va intoarce la munca in august 2011. Ce lege ... (vezi toată discuția)