avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... respect o lege si incalc alta, cum sa procedez?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

respect o lege si incalc alta, cum sa procedez?

Am o mare nelamurire: In anul 2010 am fost dati in judecata (institutia) pentru neaplicarea unei legi de marire a salariilor in perioada 2008-dec 2009. Hotararea executorie am primit-o in martie 2010 dar nu am aplicat-o pana la aceasta data. In anul 2010 incadrarea s-a facut raportata la decembrie 2009, in anul 2011 la octombrie 2010.
Prin neaplicarea acelei HJ si respectarea Legilor anuale ale salarizarii din 2010 si 2011 incalcam dreptul salariatilor de a le mari salariile pentru care o sa fim actionati in judecata prin incalcarea Codului muncii art 277.
Prin aplicarea HJ incalcam Legea salarizarii pe anul 2011 (deoarece aplicand HJ cresc salariile fata de luna octombrie 2010 cu mai mult de 15%) si suntem pasibili de a raspunde in fata institutiilor statului.
Care ar fi cea mai "buna" varianta din 2 rele? Sper sa ma poata lamuri cineva in aceasta situatie. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: pirina , utilizator 15:14, 15 Ianuarie 2011
In lipsa unui act de suspendare a executarii hotararii judecatoresti persoanele responsabile risca sa raspunda penal pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.
Institutiile statului cu atributii de control nu va pot sanctiona pentru faptul ca ati pus in executare o hotarare judecatoreasca, neavand competenta de a comenta o hotarare judecatoreasca.
Cat timp institutia si-a facut apararile corespunzator dar instanta a admis cererea salariatilor, respectiva hotarare e indiscutabila.
Exista OUG care amana plata HJ pana in perioada 2012-2014 pentru perioada pe care s-a judecat respectiv 2009-dec 2009 dar noi nu am facut marirea salariilor in 2010 si 2011 asa cum trebuia raportat la aceasta hotarare.
Sa intelg ca as putea aplica acum hotararea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea hotararilor judecatoresti irevocabile-drepruri salariale erin.dan erin.dan Am un titlu executoriu din 22oct. 2009,prin care am dreptul conform dispozitivului, la un spor de ''75%din salariul de baza ,laZI\".Institutia la care ... (vezi toată discuția)
Trebuie respectata o hotarare judecatoreasca? dana.dir dana.dir Reprezint o scoala gimnaziala care a obtinut in instanta plata drepturilor salariale cuvenite prin aplicarea dispozitiilor legii 221/2008, prin care s-a ... (vezi toată discuția)
Salarii, hotarari judecatoresti neluate in considerare tudorica lidia tudorica lidia Sunt angajata intr-un spital judetean de urgenta si la data de 1.01.2011 trebuia sa primim decizii de reincadrare conform Legii 285/2010 si a Normelor ... (vezi toată discuția)