avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RUGAMINTE!!! carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RUGAMINTE!!! carnet de munca

Fostul angajator refuza sa-mi semneze lichidarea motivand ca nu am predat masina de serviciu.Masina nu figureaza in acte pe numele meu ci pe a unui coleg.Am avut masina la mine,iar la plecarea din firma am predat-o sefului ierarhic fara nici un act la fel cum am preluat-o.In ce conditii legale imi pot recupera carnetul de munca?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:13, 15 Ianuarie 2011
Ati informat angajatorul ca ati predat masina?
Daca da si desi are masina tot v-o cere faceti o reclamatie la ITM.Angajatorul nu are dreptul sa va retina carnetul de munca.
Puteti actiona angajatorul si direct in instanta. Puteti chiar sa ii comunicati in scris faptul ca doriti returnarea imediata a carnetului si daca nu va anunta data la care il puteti ridica veti actiona in instanta pentru recuperarea lui.
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze carnetul de munca completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act.
In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului
Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca daniel h daniel h Am fost angajat pana in 2008 cand mi-am depus demisia. Am predat inventarul si lichidarea. Nu mi se elibereaza CM. Ce pot sa fac pentru a o obtine? (vezi toată discuția)
Cartea de munca lise lise Buna ziua.De la firma la care am lucrat am solicitat un ajutor financiar din care am returnat jumate din ei.Acum lucrez la alta firma si mia ceruc cartea de ... (vezi toată discuția)
Refuza sa-mi inapoieze cartea de munca alex333 alex333 Am lucrat la nu \"angajator\"cateva luni,dupa care mi-am dat demisia,pe care a aceptat-o fara probleme,dar ,la cererea mea de a-mi elibera Cartea de Munca,a ... (vezi toată discuția)