avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasirea tarii unui copil minor fara acordul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasirea tarii unui copil minor fara acordul tatalui

buna seara!am o intrebare,in urma divortului cei 2 minori mi au revenit mie in cresterea si intretinere.momentan eu sunt plecata din tara.pot sa iau copii cu mine in grecia fara sa trebuiasca acordul tatalui.mentionez ca in hotararea judecatoreasca nu exista un paragraf cand poate tatal sa vada copii pentru ca nu a facut o cerere ,de fapt nu a avut asemenea pretentie
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:41, 14 Ianuarie 2011
daca prin sentinta de divort au fost incredintati catre dvs, da.
Daca hotararea dvs. de incredintare este definitiva si irevocabila, aveti nevoie la iesirea din tara doar de aceasta hotarare in original, legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila si pasaport pentru minori.
In concluzie, daca aveti cele mai sus aratate, nu aveti nevoie de acordul tatalui la iesirea din tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil NAARGHYTA NAARGHYTA Buna ziua! Eu am divortat in anul 2004 de sotul meu, dar am obtinut custodia definitiva a fetitei mele in varsta de 13 ani, Hotararea de divort fiind ... (vezi toată discuția)
Hotararea judecatoreasca de divort Simona28 Simona28 Buna ziua, ma numesc Simona, sunt din Timisoara si as vrea daca se poat sa ma lamuriti intr-o problema:sunt divortata de 1 an si 4 luni, fetita mea are 6 ani ... (vezi toată discuția)
Ce acte am nevoie pt a pleca din tara cu copilul? urgent!!! CristinaAndreescu CristinaAndreescu Doresc sa plec din tara in perioada vacantei de Paste cu copilul . Ce acte am nevoie , mentionand ca sunt divortata si copilul are 14 ani ? (vezi toată discuția)