avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare partaj

detin un apartament cu fostul meu sot ,eu as dori ca partea care este a mea sa o las baiatului meu care este minor ,fara ca eu sa am dreptul la acea parte iar fostul sot sa ramana in continuare in apartament.
ce pot face ?vreau un sfat.
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 13:33, 15 Ianuarie 2011
Partajul de bunuri comune se deruleaza doar intre soti.
Daca doriti, dupa partaj puteti sa-i vindeti partea dumneavoastra fiului.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
Mihaela Nevoie, Avocat
Buna seara!
fiul dv locuieste cu tatal sau?
Nu faceti prostia sa'i lasati pur si simplu fostului sot acel apartament, doar asa, pe vorba.S'ar putea sa aveti surpriza mai tarziu si sa nu mai vrea sa va dea partea dv,ca so i'o puteti da fiului.Neaparat trebuie facut partajul,e foarte costisitor acest proces,insa faceti tot efortul sa obtineti partea ce vi se cuvine.
Peste ani,sotul s'ar putea casatori, poate apar si alti copii si atunci l'ati supune pe fiul dv la niste procese si costuri inutile ptr a dovedi ca si el are in casa acea mai mult drept decat alti potentiali frati. Asta in cazul in care tatal sau este de rea credinta si pe buna dreptate va fi peste ani, daca acum nu este.
Dumnezeu sa va ajute sa luati decizia cea mai inteleapta ptr fiul dv
Neaparat trebuie facut partajul,e foarte costisitor acest proces,insa faceti tot efortul sa obtineti partea ce vi se cuvine

Este adevarat ca un partaj poate fi costisitor dar exista si varianta tranzactiei introduse de catre cei doi soti in instanta pentru a evita taxa de 3%.

Partajul il realizati prin tranzactie asa cum bine spune colegul...tranzactia va fi uata in considerare doar daca partile declara in fata judecatorului ca sunt de acord cu aceasta...ganditi ca la bunuri comune intra absolut toate bunurile dobandite in timpul casatoriei , deci si eventualele credite la banci .In ceea ce priveste intentia dv. de a-i reveni baiatului partea dv. , asteptati pana cand acesta implineste 18 ani si ii incheiati un act de vanzare cumparare pe parte dv. obtinuta din partaj.Aveti rabdare...viata nu sti ce-ti ofera!!!Mult succes!
Buna ziua!
Tot respectul ptr cei care ne reprezinta si ne apara drepturile intr'un proces, AVOCATII.
Mie nu mi'a spus nimic avocata pe care am avut'o la partaj. Am avut un apartament ptr care parintii mei au contribuit in urma cu 15 ani ,in proportie de 60%.Ei sunt in varsta si traiesc din pensie,asadar nu m'au putut ajuta financiar la plata COSTISITOARE de care pomenea mai sus. A trebuit sa platesc si pentru partea care o ceream eu si pentru a lor,suma ridicandu'se astfel,cumulata ,la cca 50 milioane lei vechi. Mi'a fost foarte greu,rate in banca si mult stres, dar a meritat ,ptr cei doi copii pe care ii am cu fostul sot, ptr siguranta zilei de maine.
De aceea, stimata doamna, nu va dati batuta,sa faceti totul legal,cu acte in regula,daca doriti binele copilului dv
Eu nu stiam de aceea tranzactie de care spune dl av florinraican
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
spiridon vasilica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi in urma partajului cami250786 cami250786 Buna ziua, Sunt mama a doi copii -fata de 25 ani si baiat de 23 ani ,am divortat in anul 1993 de sot iar in urma acestui divort mi s-au atribuit casa si copii ... (vezi toată discuția)
Testament pe bunuri în coproprietate ileana-maia ileana-maia Buna ziua, Am divortat de sotul meu in anul 2015 si pana in prezent nu am facut partajul ( sotul meu nu este de acord ca eu sa primesc ceva din bunurile ... (vezi toată discuția)
Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca sotia a avut ... Micu Mioara Micu Mioara Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca sotia a avut o relatie cu un prieten a lui timp de 2 ani. (fiul meu e navigator) si au o fetita de 10 ani. Au ... (vezi toată discuția)