avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Cumul de venituri: pensie invaliditate II + contract ...
Discuție deschisă în Traduceri

Cumul de venituri: pensie invaliditate II + contract colaborare traducere

Am o pensie de invaliditate dradul II . Anual , pana acum, am avut si am un singur contract de colaborare cu o editura pentru traducere roman anual, mai mult nu imi permite invaliditatea. Cum si drepturile de autor se impoziteaza, am intrat in vrie datorita noilor "reglementari" ! Sa inteleg aberatia precum ca mi se anuleaza pensia pentru ca lucrez o ora pe zi cateva luni pe an si traduc un roman ? Drepturile le cedez editurii care plateste o suma derizorie , in plus se aplica un impozit consistent, e ceva absolut temporar, deci ? Oricum ultimul contract a fost incheiat in iunie , inainte de tot promulgarea acestor noi "reglementari" ! Deci ? Tare mult va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 14:00, 22 August 2011
Potrivit art. 94 alin. 1 din Legea nr. 19/2000, Pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesionala, indiferent de nivelul veniturilor respective:
a) copiii urmasi orfani de ambii parinti, pe perioada scolarizarii, pana la varstele prevazute la art. 66 lit. a) si b);
b) nevazatorii;
c) pensionarii pentru limita de varsta;
d) pensionarii de invaliditate de gradul III."
[ link extern ]
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare lumidrula lumidrula va rog sa ami dati un raspuns cat mai urgent daca se poate la urmatoarea mea problema: sunt pensionata pe caz de boala fara drept de munca si am semnat un ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati? lenareg lenareg Poate un pensionar pe caz de boala sa fie presedinte sau membru al Consiliului de Administratie la un O.N.G. CHIAR SI ONORIFIC ADICA FARA SA FIE PLATIT? (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta giagi giagi Daca sunt asociat al firmei.Am fost angajat ca dir.ec.al firmei.Am iesit la pensie limita de varsta.In urma deciziei de pensionare CIM s-a incheiat. Ca ... (vezi toată discuția)