avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prescriptia amenzii contraventionale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prescriptia amenzii contraventionale

am o amenda auto pentru nepurtarea centurii de siguranta;ce se intampla daca nu o platesc?punctele se radiaza in179 zile;dupa cat timp se prescrie amenda?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:48, 16 Ianuarie 2011
Daca nu o platiti aceasta se va trimite la Primarie si va fi inregistrata pe debit la rolul dvs. Aceasta se prescrie in trei ani daca tremenul legal de prescriere nu este intrerupt de instituirea unui titlu executoriu de catre Primarie -serv impozite si taxe pentru suma respectiva la care se adauga si penalitatile de intirziere.
data viitoare cind primiti o amenda va sfatuiesc sa contestati in instanta procesul verbal de contraventie, e mai simplu, in acest caz se suspenda termenul de plata pina la emiterea de catre instanta a unei hotariri judecatoresti.
Amenda se prescrie conform art.128 c.fisc.in termen de 5 ani.iar termenul de prescriere ,incepe sa curga de la data de 01.01 a anului urmator celui in care s-a nascut dreptul dreptul de a cere executarea silita a creantei(amenzii)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala mvasile mvasile buna, am si eu o amenda contraventionala de vro 5 mil vechi la primarie pt vitrza:D....nu stiti daca se prescrie cumva:D:D:D (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie inutu inutu in cat timp se prescrie o amenda administrativa de circulatie ? daca am o amenda administrativa pot da la o scoala de agentii politie,penetenciar?:\"> (vezi toată discuția)
Amenda Adycristina Adycristina Am o amenda administrativa din anul 2005 .Administratia locala trimite o proprire la locul de munca iar in dreptul amenzii scrie titlu executoriu din 2009 nu ... (vezi toată discuția)