avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... diferente apa calda apa rece si cheltuieli de persoana
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

diferente apa calda apa rece si cheltuieli de persoana

Buna ziua!

Am intrebare referioare la diferentele de apa calda apa rece. Aceste diferente sunt foarte mari ca si cheltuieli pe aparatament. Astfel ca luna aceasta am platit 25 lei de apartament. Adica o diferenta de aproape 1,7 mc apa calda de aparatament pierdere. Intr-o scara cu 20 apartamente sunt astfel in jur de 500 lei pe luna.
Imi inchipui ca aceasta diferenta e ca sunt pierderi. Intrebarea mea este: pot fi pierderi pe luna asa de mari pe o scara? Am mai citit pe forum si am vazut ca sunt asemenea diferente, dar insa la nivel de asociatie. Si daca sunt la nivel de scara, de ce nu se repara tevile in caz ca sunt sparte sau fisurate?

O alta nepotrivire am sesizat-o la cheltuielile de persoana. Pe afisaj e trecuta factura pe gaz si cea de gunoi. Ambele ar trebui impartite la numarul de persoane din scara, nu? Insa calculand numarul la care este impartit, la factura de gaz s-a impartit la 22 iar la cea de gunoi la 34. E un furt pe fata? sau nu stiu eu exact cum se impart.

O alta nepotrivire: este trecut fondul de reparatii, unde platim in fiecare luna 5 lei. Insa cand m-am dus sa achit intretinerea care era de 575 lei (s-a adunat pe mai multe luni), am achitat doar 450 lei (ca nu aveam toti banii). Din cei 450 lei, am vazut ca era trecut pe chitanta: "din care fond de reparatii 15 lei". Teoretic ar fi terbuit sa ramana de achitat 125 lei. Casiera mi-a trecut pe spate ca mai sunt de plata 140 lei, adica cei 15 lei pe fondul de reparatii eu i-am platit cumva aparte, desi cei 575 lei contin aceste cheltuieli. Cum se explica acest lucru? Mi se pare mie, sau este o smecherie sa isi traga ceva bani?

Si inca o intrebare: lunile trecute am vazut fond sau cheltuieli de deces. Stiu ca m-a mirat, insa am uitat sa intreb ce e cu acestea. ce reprezinta acest gen de cheltuieli? sunt obligatorii? ce inseamna? luna acesta avizierul nu mai contine acest gen de cheltuieli. deci in unele luni apar, in unele nu.
Lamuriti-ma va rog!!
Cel mai recent răspuns: katrinella , utilizator 16:22, 15 Ianuarie 2011
E posibil sa aveti aceasta "pierdere". S-ar putea ca unii locatari sa fi dat gresit indexul in trecut sau acum, e posibil sa fi avut oarece pierderi de apa pe la vreo teava sparta.
Facturile de gaz si gunoi se impart la numar de persoane prezente, dupa ce au fost scoase de la plata cele care au cerut scutire nelocuind in apartamente.

575-450=125 In cei 450 sunt inclusi cei 15 fond de reparatii, asa cum ei au fost inclusi si in 575. Casiera a gresit la scrisul pe dosul chitantei pentru ca a adunat 15 lei la 125 in loc sa-i ignore, ei fiind platiti si scris lucrul acesta prin sintagma "din care" pe fata chitantei.

Cheltuieli de deces sunt cheltuieli sporadice...probabil a decedat vreun vecin si au cumparat o coroana.

Toate aceste intrebari sa stiti ca le puteti lamuri mult mai bine intreband si comunicand cu administratora. Noi putem face doar presupuneri lipsite de temei obiectiv.
va multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinerea la bloc pt un copil irinukiry irinukiry As dori sa stiu daca un bebelus nu are facilitati la intretinere? Trebuie sa plateasca intretinerea cat un adult? Nu mi se pare normal si corect pentru ca el ... (vezi toată discuția)
Deși suntem plecați din țară și apartamentul este nelocuit, lunar apar pe listă pierderi de apă. de ce trebuie să le plătim dacă nu consumăm nimic? Andra_24goody Andra_24goody Buna ziua. Suntem plecati din tara insa avem un apartament in care nu locuieste nimeni. In fiecare luna desi sunt declarate 0 persoane la asociatie ne vin ... (vezi toată discuția)
Persoane la intretinere andregh andregh Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele probleme: 1. La cate zile lipsa se poate scoate o pers. de la cotele de intretinere? Eu stiam ... (vezi toată discuția)