avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interventia creditorilor la partaj are efect de poprire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interventia creditorilor la partaj are efect de poprire

Buna ziua!

As dori sa stiu la ce se refera mai exact aceasta afirmatie si care sunt efectele interventiei creditorilor la partaj.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
Ungurianu Andreea, utilizator
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 21:58, 15 Ianuarie 2011
efectele sunt legate de faptul ca orice creditor isi doreste recuperarea creditului sau...:yes: In cazul unui partaj, creditorul poate obtine prin intermediul instantei, de la partile implicate(cei doi soti), suma creditata acestora... :ok:
Va multumesc pentru raspuns!
Ce am inteles in final e faptul ca debitorul nu poate obtine partea de bunuri ori sulta care i se cuvine pana cand nu achita creanta creditorului .
Debitorul are acele datorii restante de plata, in orice situatie s-ar afla si, pe cale de consecinta, creditorii au dreptul sa-si recupereze creantele grevate pe acele bunuri partajabile!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sulta dupa partaj pincguinul pincguinul Buna ziua, S-a finalizat un partaj, fara a fi solicitat la initierea procesului termenul de plata a sultei. Va rog sa imi transmiteti daca exista un termen ... (vezi toată discuția)
Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Cerere insolventa misu76 misu76 buna ziua. am 10 procese pe rol. doua sunt incheiate cu executare silita. am mers la executor si el spune ca nu prea sunt sanse sa ne recuperam banii pt ca ... (vezi toată discuția)