avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Am castigat un proces de lovire din postura de parte vatamata. Cel care m-a lovit a primit 6 luni de inchisoare cu suspendare si o amenda civila de 5000 ron. Am consultat un executor, am facut o cerere de schimbare a pedepsei din "cu suspendare" in executorie in cazul in care individul nu achita daunele. Va rog sa-mi spuneti care sunt urmatorii pasi..nu am inteles prea bine ce mi-a spus domnul executor. Am inteles ca i-a fost trimisa o somatie individului dar nu a sosit dovada(?). Care este procedura si cam cat ar putea dura toata operatiunea?
Este destul de complicata situatia daca omul este sarac.
Eu am avut client care datora miliarde si executorul se chinuia sa il execute si avea pe ce...
Daca exista o hotarare definitiva si irevocabila prin care s-a stabilit plata unor daune, investiti hotararea cu formula executorie , dupa care apelati la serviciile unui executor judecatoresc care va cere incuviintarea executarii silite in instanta, apoi procedati la executare.
Verificati daca exista bunuri care pot fi executate.
raboveanumarius a scris:

Am consultat un executor, am facut o cerere de schimbare a pedepsei din "cu suspendare" in executorie in cazul in care individul nu achita daunele.

Probabil ca ati facut cerere de investire cu formula executorie, fiindca in niciun caz executorul nu judeca un dosar, el doar executa despagubirile acordate.
Daca debitorul dvs. nu are bunuri, venituri..asta este, nu aveti cum sa recuperati ceva de la el.
Nu a fost cumva stabilita raspunderea solidara cu vreo parte responsabila civilmente?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Este destul de complicata situatia daca omul este sarac.
Eu am avut client care datora miliarde si executorul se chinuia sa il execute si avea pe ce...

Daca debitorul avea, nu pricep de ce nu a fost executat?:)
Fiindca ai atatea solutii sa-l obligi pe executor sa-si faca treaba....

A, tu erai cu debitorul, acum am priceput!
Ok,e urat ce spun acum dar...eu am avut si inca am destui debitori care...nu pot fi executati silit desi au bunuri ...si venituri..si..altele..:) Evident, eu sunt cu debitorul...;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii

Alte discuții în legătură

Somatie plata investire andral andral Ma chinuiesc de mai mult timp sa inteleg dar cred ca nu stiu sa ma exprim,sa ma fac inteles. Am sa va explic so dvs. poate ma va intelege cineva Am avut un ... (vezi toată discuția)
Executare credit, negociere cu executorul kittysor kittysor Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi, pe viitor sunt dispusa sa platesc un consultant credite pentru a ma indruma sa rezol o situatie care a ... (vezi toată discuția)
Executarea silita ..prescriere? monikmonny1 monikmonny1 Buna ziua !Varog sa imi spuneti si mie daca o executare silita se poate prescrie....sau mai bine zis datoria pe care o ai si cel care trebuie sa o primeasca ... (vezi toată discuția)