avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie sau cump-vinzare,va rog un sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie sau cump-vinzare,va rog un sfat

Buna ziua. Am o intrebare, matusa mamei are un apartament in Chisinau, si a hotarit sa- l vinda in rate noua.Are o fiica,singurul copil care locueste in Franta. Matusa a cazut deacord sa achitam pt apartament in rate si sa facem transferurile de bani in Franta lui fiica-sa.Prima rata am platit 16% din costul apartamentului.Nu a pus nici o conditie in cea ce priveste perioada de timp in care il achitam, ea urmind sa locuiasca in ap. pina la moarte.
Acum vrem sa facem la notar inscrierea ap pe numele meu.Dar nu stiu ce ar fi mai bine sa fac contract de vinzare-cumparare sau donatie.eu nu sunt casatorita,in caz ca facem donatie fiica-sa ar putea ataca donatia sau chiar si contr de c.-v.?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:12, 15 Ianuarie 2011
Contract de vanzare -cumparare.Este mai greu sa anulezi un act de vanzare-cumparare.
Din start e vorba de vânzare-cumpărare. Cum să faceți donație dacă plătiți un anumit preț?! Donația e cadou, nu se plătește nimic. Sumele le virați într-un cont pe numele vânzătoarei nu al fiicei. După, e treaba ei ce face cu banii. Nu apelați la artificii :) dacă vreți ca actul ”să stea în picioare”.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
sd2010, utilizator
donatia poate fi atacata, deci nu e recomandabila ; vanzarea-cumpararea e mai sigura.
indicat e sa faceti contract de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire notariala rakoczi rakoczi buna ziua doresc sa stiu daca in imputernicirea notariala trebuie precizata persoana careia trebuie sa i se faca donatia sau actul de vanzare cumparare.Este ... (vezi toată discuția)
Eu impreuna cu sotul detinem un apartament proprietate personala ... BarbuViorica BarbuViorica Eu impreuna cu sotul detinem un apartament proprietate personala ,avem 2 copii ,o fata si un baiat. Eu am mostenit un apartament de la parinti si fiul meu este ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament lumifatu lumifatu Am impreuna cu sotul meu meu, in proprietate comuna, un apartament. Doresc sa i ramana fiicei noastre dar sotul meu are din prima casatorie, o fiica. Cum pot ... (vezi toată discuția)