Buna ziua. Am o intrebare, matusa mamei are un apartament in Chisinau, si a hotarit sa- l vinda in rate noua.Are o fiica,singurul copil care locueste in Franta. Matusa a cazut deacord sa achitam pt apartament in rate si sa facem transferurile de bani in Franta lui fiica-sa.Prima rata am platit 16% din costul apartamentului.Nu a pus nici o conditie in cea ce priveste perioada de timp in care il achitam, ea urmind sa locuiasca in ap. pina la moarte.
Acum vrem sa facem la notar inscrierea ap pe numele meu.Dar nu stiu ce ar fi mai bine sa fac contract de vinzare-cumparare sau donatie.eu nu sunt casatorita,in caz ca facem donatie fiica-sa ar putea ataca donatia sau chiar si contr de c.-v.?
va multumesc anticipat
Din start e vorba de vânzare-cumpărare. Cum să faceți donație dacă plătiți un anumit preț?! Donația e cadou, nu se plătește nimic. Sumele le virați într-un cont pe numele vânzătoarei nu al fiicei. După, e treaba ei ce face cu banii. Nu apelați la artificii :) dacă vreți ca actul ”să stea în picioare”.
Mostenire apartament
lumifatu
Am impreuna cu sotul meu meu, in proprietate comuna, un apartament. Doresc sa i ramana fiicei noastre dar sotul meu are din prima casatorie, o fiica. Cum pot ... (vezi toată discuția)