avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nelamurire decizie civila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nelamurire decizie civila

in uma unui proces de incredintare minor am primit ultima sentinta,in care referitor la programul de vizitare de sarbatori,seface referire ca se stabileste dreptul paratului de a avea intalniri personale cu minora cu ocaziaCaciunului ,in fiecare an par,iar din data de 24 dec orele 10 pana in data de 26 dec orele 16,iar in anii impari de Anul Nou incepand din 31 dec orele 10 pana in data de 2 ian.orele16,cu ocazia Sarbatorilor Pascale de rit ortodox din Ajunul Pastelui de la orele 10 pana a doua zi de Paste orele 16.Nu inteleg,adica poate sa o ieie la domiciliul lui in tot acest interval sau are doar dreptul de a o vedea in intervalul de timp precizat,mentionez ca referitor la restul programului de vizita e precizat cu posibilitatea de a o duce la domiciliu luil si de a o innapoia la sfarsitul programului.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:17, 16 Ianuarie 2011
Cred ca pentru lamuriri ar trebui sa redati dispozitivul(pertea de dupa"Pentru acest motive in numele legii hotaraste")sentintei.
Intreg programul de legatura cu minorul este stabilit pentru a se putea lua minorul de sarbatori la domiciliul tatalui, asa cum se procedeaza si in restul programului.
Nu trebuie sa intelegeti ca daca se numeste "program de vizita" inseamna ca va face o simpla vizita acasa la minor pentru a-l vedea.
Vine la ora stabilita, ia copilul, il duce la munte, in parc, acasa la el, si la data si ora terminarii programului, il aduce inapoi.
Altfel, faceti propunerea sa-l luati pe fostul sot acasa in toata aceasta perioada si sa faceti sarbatorile impreuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita revelion listan listan Buna ziua, Programul de vizita stabilit de tribunal in urma divortului contine si paragraful de mai jos. Doresc sa stiu cand ar trebui sa duc copilul la ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita al tatalui gigibigi gigibigi Buna ziua vreau sa ma ajutati sa ma lamuresc in ceea ce priveste drepturile pe care le am in a vizita baietelul in caz de despartire. Situatia este ... (vezi toată discuția)
Modificare program de legaturi personale cu minorul Florin111 Florin111 In fapt ,acum un an am primit urmatorul program:''Obliga pe parata sa permita reclamantului sa aiba legaturi personale cu minorul , in sensul de a-l vizita la ... (vezi toată discuția)