avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce drepturi au fost incqalcate?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce drepturi au fost incqalcate?

Buna ziua!
As dorii sa stiu ce drepturi i-au fost incalcate mamei mele si cum sa formulez o plangere penala in numele ei (detin procura generala)?
......acum cativa ani, renovand apartamentul mamei mele, am facut separatie de gaze pentru instalarea unei centrale termice, costurile acestei lucrari au fost suportate in totalitate de mine. Locatarii imobilului, la acea vreme, nu au vrut sa contribuie financiar la efectuarea lucrarii. Refuzul lor de a participa la costurile de efectuare a proiectului si montare a conductei de gaz, a facut ca mama mea sa fie unica propietara a conductei. Astfel, cand cineva din bloc ar fi dorit sa se branseze la conducta de gaz avea nevoie de acordul ei in fata notarului. Cu toate ca, cei care doreau acest lucru, trebuiau sa o despagubeasca, administratorul blocului impreuna cu cativa locatari au depus o documentatie la gaze pentru separatie din care reiese ca sunt/ sau ca vor fi propietari, omitand faptul ca deja in acel imobil exista o separatie de gaze.........Pentru a lamuri acest aspect, am fost la sediul Distrigaz Sud sa intreb cum este posibil sa acepte un dosar fara acordul propietarului de conducta.....si stupoare.........cica, daca primesc o hartie semnata si stampilata de administrator ( cu stampila rotunda) ei nu mai verifica.......cum poate fi posibil asa ceva, mai ales cand au calculatoarele in fata si cu o simpla apasare de buton vad daca la adresa de mai sus este deja o separatie.........la insistentele mele cum este posibil sa decida in locul meu am primit raspuns ca " ei au nevoie de abonati".........un raspuns tampit, tinand cont ca blocul are gaze de cand s-a construit............
Intrebarea mea este daca pot face plangere penala:
1) administratorului care a semnat si stampilat lista ( si el se afla pe lista)
2) celor de pe lista care au declarat ca si ei sunt propietari
3) Distrigaz Sud care ia de buna o cerere fara sa o verifice ( stiind ca s-au mai intamplat cazuri asemanatoare) si fara sa ceara acordul notarial al propietarului
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 7 Aprilie 2008
dsy, utilizator
dsy a scris:
in al doilea rand acordul nu se da numai notarial.

....cred ca ar trebui sa te mai informezi

Multumesc de sfat, precum si pentru prejudecata ca nu as cunoaste acest aspect.

........daca cei in cauza se vor bransa fara acordul mamei eu cred ca este o incalcare a dreptului de proprietate (mama nu se afla in romania, iar eu am aflat de la o vecina ce vor ei sa faca........)

Pai ori vor sa se branseze fara acord la conducta existenta, ori vor alta separatie?

Ca sa ma intelegi mai bine, distrigaz nu da nici un aviz fara acordul proprietarului ( in cazul in care exista unul) si nici nu aproba proiectul pentru o a doua conducta.

Foarte interesant, avand in vedere ca a aprobat al doilea proiect cu conducta deja existenta.

Administratorul, stiind asta, a facut o ilegalitate depunand in lucrarea pentru avizare o lista stampilata si semnata din care reiese ca ei sunt proprietari.

Ca sunt proprietari pe ce? Pe apartamentele lor cu siguranta sunt, esti sigur ca declaratia se refera la conducta instalata de mama ta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de proprietate si centrala de apartament crystynas2 crystynas2 ncerc sa imi instalez o centrala termica pe gaz intr-un apartament la bloc in bucuresti. Si pt ca lucrurile trebuie sa fie foarte complicate, va expun mai jos ... (vezi toată discuția)
De ce nu ne putem monta contor de gaze pentru un simplu aragaz? tonyyyy tonyyyy In bucataria apartamentului meu am un aragaz al carui propietar sunt. Aragazul este alimentat cu gaze printr-o conducta care se afla in bucataria mea. Pe ... (vezi toată discuția)
Conectare fara acord la conducta de gaz personala la bloc Ariel25 Ariel25 Salutare, Am o situatie un pic ciudata. Locatie: Bucuresti Sector 5 / bloc La blocul in care locuiesc exista conducta de gaz a asociatie(bloc) Undeva in ... (vezi toată discuția)