in urma cu o luna sotul meu a avut un acident de masina cu un biciclist.evenimentele s-au petrecut astfel: sotul meu circula pe drumul cu prioritate; intr-o intersctie cu un drum secundar un biciclist a iesit fara sa se asigure si sotul meu la vazut prea tarziu si nu la mai putut evita chiar daca a tras de volan stanga ;acesta a intrat in partea laterala a masinii, masina trecand cu roata din spate peste piciorul lui. au fost testati amandoi iar biciclistul era sub influenta alcoolului.sotului i s-a retiunut permisul provizoriu primind dovada de circulatie. biciclistul a fost operat la picior si si-a pierdut laba piciorului , a stat cam 2 luni in spital. am uitat sa spun de viteza , avea aproximativ 50km la ora si nu au existat urme de frana pt ca sotul a incercat sa-l evite tragand de volan. va multumesc si atept sfatul dv.
biciclistul vrea sa ne impacam... ne-a sunat si ne-a zis ca s-a intersat si cel mai probabil e culpa comuna si vrea sa ne impacam, ca el nu vrea sa mai cheltuim bani pe expertiza si judecata.
dar intrebarea e cam cat costa impacarea?
si la cupla comuna ce risca sotul meu?
Si la culpa comuna va fi condamnat.
Trebuie sa ii platiti niste daune morale si cheltuielile de spitalizare victimei.
Nu avem de unde sa stim ce pretentii va avea.
Vorbiti cu el dar vedeti sa nu existe mai multe infractiuni intrucat impacarea nu ar mai opera...si fara avocat nu aveti de unde sa stiti care este situatia la dosar...
De acord cu dl.avocat Lascoschi,dar plata unei parti sau in totalitate a despagubirilor solicitate,in functie de intelegerea pe care o faceti,poate constitui o circumstanta atenuanta ,de natura sa duca la reducerea pedepsei.
Ma intreb de ce sa fie culpa comuna daca biciclistul venea de pe un drum fara prioritate si mai mult decat atat era si sub influenta bauturilor alcoolice ?
Impacarea partilor in cazul vatamarii corporale grave (slutire) din culpa nu poata inlatura raspunderea penala decat daca intra in vogoare legea 202/2010.
Impacarea partilor reprezinta cauza ce inlatura raspunderea penala, in cazul infractiunii de vatamare corporala din culpa, art 184 din Codul penal , alineatul al doilea si al patrulea.
Asadar, in etapa urmaririi penale, conform art . 10 din Codul de procedura penala, se va dispune incetarea acesteia , iar in etapa judecatii , incetarea procesului penal.
Impacarea este totala , definitiva si neconditionata.
(vizeaza atat latura penala , cat si latura civila ).
Accident cu victime
Bogdan88
Am avut un accident cu un scuter, in urma caruia prietenului meu i-a fost rupt piciorul ( operatie, tija in picior, ). El a fost cu mine pe scuter, in spate. ... (vezi toată discuția)