avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... neinceperea urmarii penale cu amenda administrativa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

neinceperea urmarii penale cu amenda administrativa

In urma unei anchete penale am primit decizia de NUP cu amenda administrativa cu drept de plangere in 20 de zile, as dori sa stiu tot ce implica sau nu aceasta decizie. Dorinta mea este ca vreau sa se termine totul chiar daca acuzatiile sunt neadevarate. Ce ma sfatuiti sa fac?.. Amenda administativa implica o vina?...imi recunosc fapta daca sunt de acord cu decizia? implicit platind aceasta amenda?. Mai pot fi daca in judecata ...chiar si civil..pentru aceleasi acuzatii??
Cel mai recent răspuns: uta72 , utilizator 05:46, 23 Martie 2011
scuze. amenzi administrative. din graba, mai greseste omul.
nu se trec in cazier. Pt a avea dovada, cereti eliberarea unui cazier. corsta 10 ron.
Multumesc.
in urma unei anchete penale cu privire la intocmirea unei adeverinte de salariat privind marirea pensiei alimentare si care a fost intocmita gresit , ancheta care s-a solutionat cu NUP si cu amenda administrativa si la care am facut plangere ( admisa- in curs de rezolvare) am fost citata sa ma prezint in instanta , Civil, in calitate de intimat -petentul fiind Parchetul- pentru Fond-anulare act ( in Ordonanta de scoatere de sub urmarirea penala se specifica faptul ca se va sesiza instanta civila in vederea inscrisului intocmit in fals, respectiv adresa completata gresit, pentru desfiintare)
In citatie se specifica ca in caz de neprezentare se va putea ttrimite un inscris, judecata a se face in lipsa.
Intrebari:
1. Nu vreau sa ma prezint , ce inscris trebuie depus si sub ce forma ?
2. imi trebuie avocat?
3. daca nu depun nici un inscris si nici nu ma prezint ce se poate intampla
Mentionez ca inca plangera la Ordonanta privind scoaterea de sub urmarire penala nu a fost solutionata ea fiind admisa. ( In ordonanta NUP-am fost sanctionata administrativ cu amenda administrativa pentru savarsirea infractiunilor prev de art. 289 si 246) In plangerea admisa se specifica ca voi fi cercetata pentru 249 - si nu pentru 289 si 246- . Multumesc pentru ajutorul acordat

trebuie sa depuneti intampinare prin care solicitati respingerea cererii parchetului si pe care trebuie sa o motivati.

Alte discuții în legătură

Citatie in calitate de intimat uta72 uta72 in urma unei anchete penale cu privire la intocmirea unei adeverinte de salariat privind marirea pensiei alimentare si care a fost intocmita gresit , ancheta ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu uta72 uta72 29 iunie 2009 Sunt secretar intr-o unitate scolara, in urma unei adrese primite de la Judecatorie , prin care ne solicitau veniturile nete pe ultimile 6 luni ... (vezi toată discuția)
Un sup la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei romane ? dilema dilema Buna ziua, Doresc sa adresez urmatoarea intrebarea domnilor si doamnelor avocat de aici : Un SUP la dosar poate afecta in vreun fel obtinerea cetateniei ... (vezi toată discuția)