Ma intereseaza sa stiu ce salariu ar trebui sa am, daca, de exemplu eu, am terminat facultatea de Contabilitate si Finante (Economist) anul trecut si lucrez de 2 ani in vanzari auto (consilier vanzari). Legea e data cu dus si intors mi se pare mie. Daca nu lucrezi pe domeniul in care ai terminat studiile superioare nu poti beneficia de salariul care intra la categoria "cu studii superioare". Poate ma lamuriti si pe mine in situatia in care eu pe cartea de munca am 600 RON, brut. Nu mai vorbesc ca am si vechime de 5 ani in campul muncii, dar si asta e cu dus si intors.
Buna ziua, si eu sunt intr-o situatie asemanatoare, dar putin diferita :)
Sunt administrator financiar debutant, cu jumatate de norma, la o scoala din provincie, judetul Giurgiu.
Grila de salarizare trimisa sau gasita pe site-ul ISJ contine si functia de administrator financiar debutant cu studii superioare (economice) - pe care le am. Dar cu majorarea care se va acorda din aprilie 2008, abia se ajunge la 646 lei la norma intraga, deci 323 lei la jumatate de norma - adica mie.
Intrebarea mea este urmatoarea: ASTA INSEAMNA RECUNOASTEREA STUDIILOR??? Cand peste tot se aude ca persoanele incadrate cu studii superioare in domeniu au un salariu brut pentru debutanti de 880 lei...
Dupa ce te chinui atatia ani si cheltui atatia bani pentru studii, cu ce te alegi ??? cu un salariu de mizerie, cu care nici nu poti sa acoperi cheltuielile familiei (mai ales daca ai si copii).
Se mai si mira de ce nu se mai inmultesc romanii !!!
Cum sa nu-ti bagi picioarele in ea de tara, cand vezi peste tot atata prostie si nesimtire !?!?!?!? (Scuze pentru limbaj, dar in timp ce scriu ma enervez X-(#-o:(()
Si eu sunt tare nervoasa pe tema asta. Chiar mi se pare, bataie de joc. Am facut facultate de 5 ani, nu cum se face acum 3, si cu ce ma aleg 6mil pe cartea de munca. Mi se pare jenant. Mai ales ca la mine la firma e o harababura. Din pacate fisa postului nu mi s-a dat cu contractul de munca, iar departament de resurse umane la noi nu exista. Si cica suntem mare concern auto, in fine.. deci asul ramane tot la ei, ca intotdeauna.
Din pacate sintagma,"mare concern" nu prea se potriveste cu business-ul din Romania.Observam ca factorul uman nu prea conteaza la noi si nu este nici pe departe recompensat pentru prestatia profesionala.Facem aici referire in mod special la intelectuali,la cei cu pregatire superioara.
Opinia noastra este ca este vorba de un management defectuos,asta ca sa nu-i spunem pe nume,prost.In cazul dumneavoastra,va sugeram sa insistati la conducerea firmei sa va intocmeasca fisa postului si sa analizati conform acesteia,atributiunile si nivelul salarial la care ar trebui sa va incadrati.
Daca vedeti ca sunt asa "mari" incat nu isi fac "timp" sa comunice si sa va asculte,cautati loc de munca in alta parte,la "concerne" mai mici.Din nefericire,numele concernului(indiferent cat de rezonant ar fi), nu spune nimic de calitatea conducerii si a politicilor de salarizare a acestora.
Va dorim succes !
Nu se pune problema "recunoasterii studiilor" daca postul pe care sunteti incadrata nu prevede necesitatea studiilor superioare.
Mergeti si cereti de la patron, atunci, fisa postului...depinde si de posibilitatile Dvs. de negociere.
Multumesc pentru raspunsuri, am inteles ce am de facut. Acum sa vad daca patronul va binevoi sa imi dea fisa postului. Oricum probabil ca o va face in asa fel, incat sa iasa tot el in avantaj. Legea asta e data aiurea, cum am zis nu mi se pare corect, m-am spetit sa fac o facultate ca sa am un salariu de mizerie pe cartea de munca. Alesii nostri ar trebui sa faca o lege in care sa enumere functiile existente (si stiu ca sunt multe) si sa se specifice care dintre acestea necesita studii superioare si care nu; ca asa fiecare patron, la interviu cand te duci, ar vrea sa ai si 2 facultati, dar cand vine vorba de angajare sa iti dea salariul minim....ca de....plateste omul la stat prea mult si ii scade profitul. Nu ar trebui ca patronul sa decida daca postul necesita studii superioare, ci legea.Asa vad eu din punctul meu de vedere.
Salariul minim
cristi0102
Buna seara,
In ce masura se poate calcula salariul minim in domeniul privat, pentru absolvent liceu si facultate (licienta inca nu este sustinuta).
Pentru ... (vezi toată discuția)