Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea dilema:
dupa ce am demisionat din firma X, in luna August 2010, nu am mai fost atenta la bonusul din vanzari cuvenit lunii august.
De abia in decembrie, cand am primit extrasul bancar anual, mi-am dat seama ca in luna Septembrie 2010 am primit salariul cuvenit, dar nu si bonusul din vanzari.
Am luat legatura cu fostul sef, dar acesta mi-a spus ca e prea tarziu pentru a cere acesti bani.
Nu vreau sa par lacoma, dar ma intreb daca exista vreun termen de.. prescriere a drepturilor banesti cuvenite unui fost salariat.
Cu alte cuvinte, imi mai pot cere acest drept dupa sase luni?
Daca da, oare exista vreo lege pe care o pot invoca, inspre apararea mea?
Verbal. Nici in CIM nu se specifica, si nici nu am incheiat vreun act aditional in ceea ce priveste acest bonus din vanzari.
Chiar acum ma intrebam cum as putea demonstra existenta acestui bonus, in cazul unui proces.
Am extrasele bancare prin care pot arata ca, timp de 2 ani, am primit in fiecare luna un bonus de vanzari din partea firmei.
Pe extrasul bancar chiar apare ca banii au fost alimentati sub denumirea de "Bonus Vanzari Luna xx/anul yy".
Daca bonusul nu este negociat si stabilit intr-un act atunci acordarea lui a fost doar la aprecierea angajatorului. Avand in vedere ascest fapt nu veti avea castig in instanta. Angajatorul nu are obligatia sa vi-l acorde.
Act aditional
MF30
Buna ziua,
Am semnat o anexa la contract plus un act aditional pentru acordarea unui bonus.
Pe anexa specifica ca este valabila 3 luni de zile , dar nu a ... (vezi toată discuția)