avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj - competenta Instante?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj - competenta Instante?

Buna ziua,
Intr-un dosar de partaj bunuri comune, se comunica hotararea la data de 01.12.2010-cu recurs in 15 zile de la comunicare.
1. cele 15 zile cum se numara, cu sau fara sambata si duminica?
2.cum se ataca aceasta hotarare, avand in vedere ca masa bunurilor comune se ridica undeva la 700 milioane lei vechi :
- apel si apoi recurs?
- numai recurs?...Art de lege care stipuleaza acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 14:14, 17 Ianuarie 2011
1) Prima zi din cele 15 nu se socoteste, si nici ultima.Termen de implinire ar fi a 16-a zi. Daca a 16-a zi cade intr-o zi nelucratoare, se prelungeste termenul pana in prima zi lucratoare.
2) Hotararea se ataca printr-o cerere in care motivati ce nu va convine la sentinta instantei de fond.Taxa de timbru este de 1/2 din taxa de la fond.Daca solicitati bunuri in valoare mai mare ca la fond, taxa se va suplimenta cu valoarea solicitata in calea de atac.
3) Recurs direct, asa cum a stabilit instanta.
Cu scuzele de rigoare, am scris gresit, Instanta spune : CU APEL IN 15 ZILE DE LA COMUNICARE.... desi valoarea bunurilor comune este mult sub un miliard (am citit art 282 ind 1 in care scrie ca hotararile date in dosareele de partaj la care masa partajabila este sub un miliard nu sunt supuse apelului ci direct recurs...)
In acest caz cum procedez???
1.cum a scris instanta : "cu apel..."
2.cum scrie in art 282 ind 1 :" cu recurs..."?
Repet, cum scrie in hotarare.Daca scrie apel, apoi faceti apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac. partaj aadynna aadynna faptul ca pe parcursul judecatii din suplimentul raportului de expertiza a rezultat valoarea imobilului peste 1 miliard ROL este de natura sa modifice calea de ... (vezi toată discuția)
Recus dau apel? ioanandrei ioanandrei Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie : Intr-o CAUZA EVALUABILA IN BANI , val. peste 100.000,0 Ron , in care INSTANTA DE FOND a fost TRIBUNALUL- ... (vezi toată discuția)
Ce formulez, apel sau recurs in vechiul cod de procedura civila eusaisapte eusaisapte Am primit hotararea de la judecatorie, cu drept de recurs in 15 zile. Impotriva acesteia fac apel sau recurs? Mi se pare ca nu ma incadrez la apel conform ... (vezi toată discuția)