avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog un raspuns....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog un raspuns....

in iunie 2010 am prins o angajata ca fura din sertat anumite sume de bani cind era singura in magazin , sub motivul ca-si facea cumparaturi personale ( punea bani si cind isi lua restul isi lua mai mult impaturind o banctota de valoare mare sub celelalte). i-am desfacut contractul indisciplinar pentru ca nu am ajuns la o concluzie cu ea , ea vroia sa fie inpartita lipsa de la inventar si cu celelalte vanzatoare , ei ii convenea sa ia o suma de bani si sa puna mai putin , cred si eu) Nu am fost deacord si s-a ajuns la ceva urit de tot. A facut contestatie in tribunal si acum sintem la al doilea termen, mentionez ca am probe video cu faptele sale... va rog ce sanse ... si ce sanse am eu... pot sa recuperez ceva in instanta din pagubele facute.... daca tot a facut contestatie si nu a stat linistita. nu am vrut sa fac plingere la politie sau la parchet pentru delapidare.... daca se termina rau procesul pe care la intentat cu contestatie mai pot sa merg la parchet... nu e tirziu ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:39, 17 Ianuarie 2011
Daca nu ati respectat procedura cercetarii disciplinare prealabile inainte de a o concedia pe salariata, veti pierde procesul.
Nu o sa va ajute nici macar filmarea pe care o aveti...

Inca puteti face plangere penala pentru furt sau delapidare, sau puteti recupera paguba printr-un proces civil separat (daca puteti dovedi ca paguba in suma de..., provine de la salariata respectiva - dvs. trebuie sa dovediti tot, iar filmarea poate sa nu fie admisa ca proba de catre judecator).

p.s. Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti.
multumesc mult. pot sa va spun ca procedura a fost facuta de un avocat si cred ca a fost facuta corect. am urmat toti pasii legali.... de ce sa nu fie luate in calcul probele video ? la ce mai sint bune dotarile video dintr-un magazin?
mih1977 a scris:

de ce sa nu fie luate in calcul probele video ? la ce mai sint bune dotarile video dintr-un magazin?

Imi vine ... peste mana acum sa va povestesc despre "inregistrarile video facute de una dintre partile din proces" ca mijloace de proba intr-un proces civil sau penal.
V-am atras doar atentia ca inregistrarile sunt un subiect controversat, si ca unii judecatori nu le accepta ca probe (poate fiidca nu sunt prevazute in codul de procedura civila, poate fiindca fiind facute de o parte, pot fi masluite de acela, poate fiindca nu au posibilitatea sa le vizioneze toti judecatorii, poate ... etc.)

Insist sa va spun ca filmarea nu are nici o valoare juridica daca nu ati respectat procedura. De altfel nici martorii, nici alte dovezi ca angajata a furat.
Orice judecator va analiza intai aspectele procedurale ale concedierii, si abia apoi (daca si numai daca procedural e totul ok) va discuta de filmari, martori, etc. Ma credeti, bine, nu ma credeti, iara bine!
Cat despre "de ce facem inregistrari video", nu stiu eu de ce le faceti... Dar daca le afceti numai ca sa aveti dovezi in instantaimpotriva salariatilor (nu ca sa stiti cine sunt hotii, ca sa paziti obiectivul), mai ganditi-va! Le cam faceti degeaba...

Va felicit ca ati apelat la un avocat INAINTE de concediere! Intocmirea actelor de concediere de un jurist creste mult sansele in procesul declansat de salariata. Succes!
multumesc mult... imi ramine doar sa sper ca nu s-a scapat nimic din procedura de concediere.... si apoi sa sper ca totul v-a iesi bine..... asa cum ati spus "pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti". sanatate...... si numai bine.
mih1977 a scris:

multumesc mult. pot sa va spun ca procedura a fost facuta de un avocat si cred ca a fost facuta corect. am urmat toti pasii legali.... de ce sa nu fie luate in calcul probele video ? la ce mai sint bune dotarile video dintr-un magazin?



Codul de procedură civilă nu conține prevederi în legătură cu posibilitatea utilizării înregistrărilor audio-video ca mijloace de probă în procesul civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba video in noul cod penal adrianfm67 adrianfm67 Am fost nevoit sa filmez intrun apartament in care sint coproprietar abuzurile celuilalt proprietar,inclusiv abuzurile si santajul la care eram supus de catre ... (vezi toată discuția)
Dovezi Martonze Martonze 1.Cum as putea sa fac dovada respectarii programului de vizita? Oare pot cere instantei ca prin hotararea ce o da, sa oblige partile la incheierea unui proces ... (vezi toată discuția)
Filmarile efectuate cu camerele de supravegheat video sunt probe in instanta? MihaiIancu MihaiIancu Buna seara! am fost instiintat ca mi se va intocmi un proces verbal in valoare de 200 lei pentru satisfacerea nevoilor fiziologice pe baza unor poze si ... (vezi toată discuția)